Ηλιακή, αιολική, από τις θάλασσες, τους μικροοργανισμούς, το… ανθρώπινο σώμα και ότι άλλο θα φανταστούν οι κύριοι επιστήμονες. Τώρα και την συγκλονιστική ‘στροφή’ των Ιαπώνων, εννέα εταιρίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν κάτι καλύτερο: να δημιουργήσουν την Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST) project, μια ‘πράσινη’ πόλη…

Με εννέα εταιρίες μέσα στο σχέδιο – Panasonic, Accenture, Mitsui & Co., Ltd., Mitsui Fudosan Co., Ltd., Nihon Sekkei, Inc., ORIX Corporation, PanaHome Corporation, Sumitomo Trust & Banking Co., Ltd. and Tokyo Gas., Ltd), η συνεργασία για το Fujisawa SSΤ αφορά την μετατροπή ενός κενού χώρου σε πρώην εργοστάσιο της Panasonic.

Το όλο concept θα κατασκευαστεί για να “δημιουργηθεί μια πόλη με καινοτομίες και να χρησιμοποιηθούν υπηρεσίες και συστήματα ενέργειας” της ιαπωνικής εταιρίας ενώ developers, κατασκευαστές και πάροχοι υπηρεσιών θα εργαστούν μαζί σε κάθε φάση του όλου project, από τον βασικό σχεδιασμό – master planning stage μέχρι και στη λειτουργία της πόλης που θα έχει 1.000 – τυχερούς…- κατοίκους.

Ουσιαστικά στόχος είναι να χτιστεί ένα μοντέλο μιας προηγμένης πόλης με ενσωμάτωση κάθε… ecohitech λύσης ενώ οι κατασκευαστές στοχεύουν να πουλήσουν σαν προϊόν την… πόλη σε άλλα μέρη της Ιαπωνίας και του κόσμου.

Κάθε μια εταιρία θα παίξει τον ρόλο της στο σχέδιο με καταληκτική ημερομηνία τον Μάρτιο του 2014. Ενδιαφέρον…