Η εταιρία-γίγαντας ξόδεψε $700 εκατομμύρια για να αγοράσει travel search software developer ITA Software. Η εταιρία λοιπόν ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για αναζήτηση πτήσεων.

Τώρα όταν αναζητούμε έναν προορισμό στο Google, μπορούμε να δούμε τις εταιρίες που εξυπηρετούν τη διαδρομή και πότε. Γράφετε ‘New York to Chicago,’ και βλέπετε τα προγράμματα για απευθείας πτήσεις, ποιες εταιρίες πετάνε και ώρες. Έχετε και πρόσβαση στο πρόγραμμα κάνοντας κλικ στο “Schedule of non-stop flights.”

Μπορείτε δε να δείτε όλους τους προορισμούς σε απευθείας πτήσεις από ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Είσαι στο αεροδρόμιο του Chicago, και με αναζήτηση ‘flights from Chicago’ η Google θα δείξει τον αριθμό των διαδρομών από τα αεροδρόμια του Chicago και ποιες εταιρίες πετάνε. Με ένα κλικ στο “Show all non-stop routes,” έχεις τον πλήρη λίστα των προορισμών από εκεί και κάνεις κλίκ σε “περισσότερες λεπτομέρειες”…

Στο post, ο Google μηχανικός software Petter Wedum γράφει πως η εταιρία ‘ανυπομονεί να αρχίσει ανάτπυξει νέων εργαλείων αναζήτησης πτήσεων’ που ενσωματώνονται στο software της ITA. Φυσικά ήδη ο αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης αιτεί έναν αριθμό από συνθήκες που πρέπει να ενσωματώσει η Google στη όλη ενσωμάτωση.

Ενδιαφέρον…