Η κινεζικός γίγαντας κατασκευής υπολογιστών, η Κινεζική Lenovo συμφώνησε να αγοράσει την Γερμανική εταιρία κατασκευής καταναλωτικών ηλεκτρονικών Medion σε μια κίνηση που εκτιμά πως θα διπλασιάσει το μερίδιο της στη γερμανική αγορά και θα την κάνει την 3η μεγαλύτερη εταιρία PC στο χώρα.

“Η συμφωνία αποτελεί μια ακόμη τολμηρή κίνηση για να υλοποιήσει η Lenovo τον μακροπρόθεσμη στρατηγική της,” είπε ο Lenovo chief κος Yang Yuanqing σε δήλωση statement για τη συμφωνία.

Οι Κινέζοι που είναι ουσιαστικά το τμήμα PC της πάλαι ποτέ IBM, λένε πως η αγορά συμπληρώνει την βασική – core PC – δουλειά τους και νέες επιχειρήσεις που θα είναι ” σε τομείς-κλειδιά υπό ανάπτυξη.”

Το αξίας €629.4m deal θα είναι το μεγαλύτερο της Lenovo από την αγορά αξίας $1.75 δις της IBM και του τμήματος PC το 2005 – αν και η συμφωνία σήμερα θα είχε αξία πάνω από $2 δις σε δολάρια του 2001, και η Medion ουσιαστικά έχει το μισό μέγεθος από την ΙΒΜ του 2005.

Και πάλι τα $1 δις. της συμφωνίας για τη Medion δεν είναι… μικροδουλειά ενώ σύμφωνα με τη Lenovo η συμφωνία θα έχει σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο του 14% της γερμανικής αγοράς PC και το 7.4% της συγεκριμένης αγοράς για τη Δυτική Ευρώπη.

Lenovo is growing fast. According to the company – which last week announced 2010-2011 revenues of over $21BN – it is “delivering growth in every region, every segment and every product line.” During that period, they report, the company grew 28.2 per cent while the worldwide PC market grew 7.4 per cent.

Η συμφωνία θα κλείσει στο 3ο τρίμηνο του έτους.