Αρκετοί Android developers είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη ματιά πριν λίγες ημέρες στο νέο, απλοποιημένο Google TV interface που η εταιρία ελπίζει πως θα είναι πιο ελκυστικό και από το προηγούμενο…

Στο νέο… look, υπάρχει μια απλοποιημένη σειρά από app icons στο κάτω μέρος, μια action bar στο δεξί χέρι και το μεγαλύτερο τμήμα της οθόνης καθαρό για live TV.

Σύμφωνα με αναφορές του Mobilized από την περασμένη εβδομάδα, το νέο look είναι μέρος μιας ευρείας αναβάθμισης.

“Αυτό είναι πολύ πιο απλό,” είπε ο υπεύθυνος για το Google TV Jason Bayer σε ένα ακροατήριο γεμάτο από Android στο πρόσφατο Google I/O συνέδριο στοSan Francisco. “Έχουμε αφαιρέσει μια σειρά από άχρηστα χαρακτηριστικά. Θέλουμε πραγματικά να μπορούν οι χρήστες να φτάνουν απευθείας στις εφαρμογές”, συμπλήρωσε.

Η σύντομη ματιά στο νέο interface από την εταιρία είχε σαν στόχο να πείσει τους Αndroid developers να ετοιμάσουν ‘στα μέτρα’ της νέας τεχνολογίας τις apps τους ώστε προγράμματα που αρχικά έχουν αναπτυχθεί για ένα κινητό ή ένα tablet να τρέχουν ομαλά στην τηλεόραση.

Όπως είπε η Google την Τρίτη, το νέο Google TV θα τρέχει Honeycomb 3.1, την ίδια έκδοση με το σημερινό Android για τα tablets και προγράμματα θα εμφανίζονται σε μια τηλεοπτική έκδοση του Android Market.

Επιπλέον, εκτός από τη μετατροπή σε διαφορετικό μέγεθος οθόνης η Google τόνισε πως οι χρήστες δεν επιθυμούν στο επίπεδο της τηλεόρασης να έχουν το ίδιο επίπεδο διαδραστικότητας με τις φορητές συσκευές.

“Δεν πρέπει να βλέπουμε την TV σαν ένα μεγάλο κινητό,” είπε ο Google developer Christian Kurzke στο κοινό. Λογικό.

Στα θετικά των εξελίξεων και η προσπάθεια της εταιρίας να ενσωματώσει τη χρήση κάμερας που θα είναι μια λογική εξέλιξη αφού οι κάμερες – και για τη χρήση Skype, σταδιακά γίνονται μέρος της σύγχρονης τηλεόρασης.

Η Google επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Google TV αναβάθμιση θα έρθει το καλοκαίρι για της υπάρχουσες συσκευές και αργότερα μέσα στη χρονιά για προϊόντα των Sony, Logitech και – στις ΗΠΑ μόνο Vizio.