Τον πρόθεση της να ετοιμάζει ένα νέο ‘πρότυπο’ έχει εκδηλώσει η Intel, ένα πρότυπο για μια νέα κατηγορία των λεγόμενων ‘thin-and-light laptop’, μια κατηγορία που έχει αρχίσει να ονομάζεται “Ultrabooks”…

 

Στελέχη της Intel έχουν αποκαλύψει τα νέα σχέδια στην έκθεση Computex όπως λέει το Engadget. Τα Ultrabooks ‘παντρεύουν’ επιδόσεις και δυνατότητες των laptop με “ιδιότητες που μοιάζει με tablet” σε ένα “λεπτό, ελαφρύ και κομψό σχέδιο”, είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας Sean Maloney σε δήλωση…

Σύμφωνα με τον Maloney, η Intel έχει σαν στόχο να αποκτήσει το 40% της κατηγορίας των καταναλωτικών laptop στο κομμάτι των “χωρίς -συμβιβασμούς” Ultrabook μέχρι τα τέλη του 2012.

Η νέα κατηγορία των φορητών PC θα έχουν πάχος μικρότερο από 20 χιλιοστά και θα κοστίζουν $1.000.

Τα πρώτα Ultrabooks που θα χρησιμοποιήσουν την γενιά αρχιτεκτονικής Sandy Bridge είναι έτοιμα αλλά, από το ξεκίνημα του 2012, η Intel σχεδιάζει όπως έχουμε ήδη πει να πάει σε μια επόμενη γενιά επεξεργαστών “Ivy Bridge”.

Το 2013, η εταιρία θα λανσάρει τα προϊόντα με τον κωδικό “Haswell” καθώς και το “τρίτο βήμα μέχρι να φτάσει η ώρα του Ultrabook και να επανασχεδιαστούν οι δυνατότητες ώστε λεπτοί και ελαφρύς υπολογιστές να είναι πιο ασφαλείς και αποδοτική”, λέει η εταιρία.

Η Intel ισχυρίζεται πως οι επεξεργαστές Haswell θα μειώσουν την κατανάλωση στο “μισό από το σημερινό επίπεδο σχεδιασμού.”

Τα πρώτα Ultrabook laptop θα φτάσουν στις φετινές γιορτές…