Ή ¥29,980 αν θέλετε. Η επόμενη game console της Nintendo παρουσιάστηκε. Το Switch θα είναι στις αγορές σε όλο τον κόσμο στις 3 Μαρτίου και θα κοστίζει $300 / €300. Και είναι μια hybrid λύση που μοιάζει και με tablet! Μετά την επιτυχία του Wii, αλλά και την αποτυχία του Wii U, η next-generation κονσόλα ονομάζεται Switch. Και μάθαμε πλέον και άλλα…

Μάθαμε για τους ’Joy-Con’ game controllers, μάθαμε και για έναν νέο game controller, τον ‘Pro’, όπως και τις ’Joy-Con Wheels’ για το Mario Kart. Στο launch event λοιπόν, η Nintendo επιβεβαίωσε πως το Switch θα είναι στην αγορά στις 3 Μάρτη για $300 / €300, θα είναι region-free ενώ θα προσφέρει και πολλά mini games στο πακέτο ’1-2 Switch’!

Επίσης, τα ‘Legend of Zelda: Breath of the Wild’ όπως και το νέο 3D ’Super Mario’ επιβεβαιώθηκαν όπως και τα games: ‘Mario Kart 8 Deluxe’, ‘Splatoon 2’, ‘Super Mario Odyssey’, ‘Minecraft: Story Mode’, ‘Skylanders Imaginators’, ‘Rayman Legends’, ‘Skyrim’, ‘Minecraft’, ‘NBA 2K18’, and ‘Arms’.

Η Nintendo θα ρίξει και μια paid online service όπως το PlayStation Network και το Xbox Live ενώ θα παίζει online κανείς μετά από μια “free trial period at launch” με classic games των NES και Super Nintendo.

Ένα ακόμη bundle με extra left and right Joy-Con controllers θα κοστίζει 80 δολάρια ενώ επιπλέον Dock για την TV θα κοστίζει επίσης 90 δολάρια. Το Switch ΔΕΝ υποστηρίζει 4K, HDR, Blu-ray ή άλλα χαρακτηριστικά high-end των PS4 Pro και Xbox One S και άρα θα είναι μια ξεχωριστή gaming παρουσία.

Το δε Joy Con έχει κάτι που ονομάζεται advanced haptic feedback, το “HD Rumble.” Η εταιρία ισχυρίζεται πως είναι τόσο ακριβές που μπορεί να προσομοιώσει παγάκια που πέφτουν σε ένα ποτήρι ή την αίσθηση του νερού στο ποτήρι. Το δε αριστερό Joy Con controller έχει και IR κάμερα με την οποία μετρά αποστάσεις.

Και οι Pre-orders άρχισαν…