Τα νούμερα έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους…

Με τα νέα νούμερα της Nielsen φαίνεται πως οι Apple, Google και Research in Motion έχουν φτάσει σε μια τριπλή ‘μονομαχία’ για την κυριαρχία στις ΗΠΑ και την smartphone αγορά.

Τα Smartphones είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή – τι… περίεργο, και έχουν το 37% της αμερικανικής αγοράς κινητών τηλεφώνων. Τα smartphones που τρέχουν το λειτουργικό Google Android είναι τα πιο δημοφιλή αλλά το ‘κομμάτι’ της πίτας του Android δεν είναι μεγαλύτερο το Απρίλιο από ότι την τελευταία φορά που έκανε την έρευνα η Nielsen.

Από το 15% μερίδιο του Ιουνίου του 2010 στο 37% τον Μάρτιο του 2011 — ενώ η Google είχε το 36% στο τρίμηνο Φεβρουαρίου με Απρίλιο 2011. Σταθερή η Apple με 26% ενώ ακόμη και RIM με τα BlackBerry έχει φτάσει να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα – έμεινε από το 22% στο 23%.

Αν και οι ιδιοκτήτες των iPhone είναι και πιο… ενεργοί από τους Android aficionados στο κατέβασμα apps, στο streamάρισμα μουσικής και τα βίντεο οι Android χρήστες έχουν την τάση να κατεβάζουν περισσότερα δεδομένα.

Η ανάλυση της Nielsen από 65.000 κινητά και λογαριασμούς στις ΗΠΑ βρήκε πως οι ιδιοκτήτες Android ‘καταναλώνουν’ 582 MB data το μήνα σε σύγκριση με 492 MB για ιδιοκτήτες iPhone.