Δύο νέες κάρτες γραφικών από την NVIDIA. Η μια είναι GPU για φορητά μηχανάκια και κυρίως gaming notebook ενώ το έτερο μοντέλο είναι για ελαφριά και λεπτά μηχανήματα. Η ειδική για gaming GPU είναι η νέα GeForce GTX 560M που κατά την εταιρία είναι ‘χρυσός συμβιβασμός’ gaming notebook με υποστήρικη για gaming στα 1080p και DirectX 11.

Είναι και η πρώτη φορά που η GeForce GTX gaming κάρτα γραφικών προσφέρεται με NVIDIA Optimus τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει σε ένα notebook να κλείσει την NVIDIA GPU εντελών και να χρησιμοποιηθεί η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όταν θέλουμε περισσότερο οικονομία.

“Η GeForce GTX 560M και η NVIDIA Optimus σημαίνουν πως οι gamers λαμβάνουν 50 καρέ/δευτ. στο Duke Nukem Forever και πέντε ώρες ζωή μπαταρίας στο Microsoft Office,” είπε η κα. Rene Haas, υπεύθυνη για τα notebook προϊόντα στην NVIDIA ενώ η GTX 560M υποστηρίζει ακόμη 3D Vision, PhysX και CUDA. Η GPU υποστηρίζει ακόμη και SLI με πολλαπλή GPU ικανότητα. Λογικά θα ακούσουμε περισσότερα για τα notebook με τις κάρτες στην Computex 2011 αυτή την εβδομάδα.

Η έτερη GPU που αποκαλύφθηκε σήμερα είναι η GT 520MX που έχει σαν στόχο αυτό το νέο… φρούτο, τα thin and light μηχανήματα. Αυτή η GPU θα υποστηρίζει πιο πολλές εφαρμογές από τα ενσωματωμένα γραφικά και είναι ένα βήμα πάνω από την GT 520M GPU.

Η NVIDIA αναφέρει πολλές εταιρίες να σχεδιάζουν μοντέλα…