Η μεγάλη εταιρία των επεξεργαστών θέλει να ετοιμάσει ένα “superchip”. Έναν ειδικό επεξεργαστή για συστήματα HPC που η εταιρία έχει σαν στόχο να πουλήσει στον χώρο του supercomputing…

Ο κος Diane Bryant, αντιπρόεδρος και γενικός manager για τα data centre και τα συνδεδεμένα συστήματα της εταιρίας, είπε πως ο σχεδιασμός του superchip θα συνδεθεί με τεχνολογία των InfiniBand interconnect.

Η InfiniBand είναι μια τεχνολογία low-latency interconnect για να συνδέονται servers και συστήματα αποθήκευσης. Είναι συστήματα για να συνδέονται οι CPU και να έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Ο ίδιος κύριος δεν είπε πως θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία InfiniBand με το superchip αλλά ένα τέτοιο σύστημα θα συνδέεται με τις Xeon server CPU και τον συν-επεξεργαστή MIC. Ένα μείγμα κανονικών x86 cores και ειδικών πυρήνων για τα HPC.

Το Intel Xeon E5 και το 50-core MIC τσιπ με τον κωδικό Knights Corner θα χρησιμοποιηθούν σε έναν supercomputer με την ονομασία Stampede που θα χρησιμοποιηθεί του χρόνου στο Texas Advanced Computing Center στο Πανεπιστήμιο του Τexas.

Ο supercomputer έχει στόχο επιδόσεις των 10 petaflops – ή αλλιώς 10,000 τρισεκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο.