Ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt σοκάρει: με μια δόση… υπεροψίας τονίζει πως  τέσσερις μόνο εταιρίες κυριαρχούν σήμερα στον κόσμο της τεχνολογίας: η δική του (…φυσικά) η Apple, η Amazon και η Facebook. “Φαίνεται πως υπάρχουν τέσσερις εταιρίες που εκμεταλλεύονται καλά τις στρατηγικές,” σημειώνει…

Και η Microsoft; Δεν είναι ‘παίκτης’ λέει ο Schmidt στους Walt Mossberg και Kara Swisher στο συνέδριο D9: “Η Microsoft δεν οδηγεί τον επανάσταση των καταναλωτών στα μυαλά τους,” λέει το στέλεχος της εταιρίας.

Και το Xbox; Είναι μια επιτυχία ναι; Ο Schmidt ‘χτυπά’ πάλι την εταιρία λέγοντας πως ναι, είναι αλλά δεν είναι πλατφόρμα σε επίπεδο υπολογιστικό. Η Microsoft είναι ακόμη δομικά μια εταιρία για το Office και τα Windows λέι ο κύριος Schmidt με τα άλλα τρία μέλη της ‘συμμορίας’ να είναι κατ’ αυτόν συνδεδεμένα με τη Google: η Apple στο φορητό κομμάτι είναι μόνη της αλλά συνεργάζεται στην αναζήτηση και του χάρτες ενώ η εταιρία αρχίζει να πωλεί και ψηφιακά αγαθά όπως κάνει η Amazon does, ενώ και οι δύο μαζί δουλεύουν μαζί στο Android, κ.ο.κ.

Και το Facebook; Η Google θα ήθελε να δουλεύει με το Facebook αλλά δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, λέει, ενώ λέει πως το Facebook έχει κάνει “…καλή δουλεία με την ταυτότητα του” και η ” ταυτότητα είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα καθώς στον online κόσμο πρέπει να ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις,” συμπληρώνει.

Βέβαια ο κύριος Schmidt λέει πως η Google δεν ανταγωνίζεται με το Facebook αφού κάνουν δύο διαφορετικά πράγματα.

Φιλίες και… λυκοφιλίες ενώ η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει, όπως λέμε, φτάσει στο σημείο της ‘φούσκας’ και οι νέοι ‘τιτάνες’ προσπαθούν να πάρουν θέση…