Είναι οι αντικαταστάτες των Sabine και Brazos…

Η AMD μας είπε κάποια πράγματα για τα σχέδια της του 2012 και έχει αναφέρει πως μετά τους επεξεργαστές Llano έρχονται οι Trinity ενώ ακούμε και τα ονόματα Krishna και Wichita στους βασικούς ‘εμπορικούς’ επεξεργαστές.

Αυτή τη φορά υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες . Η Comal είναι μια πλατφόρμα επιδόσεων που αντικαθιστά την πλατφόρμα Sabine με τις Llano APUs. Καθώς τμήματα της πλατφόρμας Sabine δεν έχουν ακόμη λανσαριστεί έχουμε μερικές λεπτομέρειες.

Το Llano είναι μια διπύρηνη ή τετραπύρηνη APU που λαμβάνει την ισχύ της από την Husky CPU και πυρήνες με κωδικούς Beaverpark και Winterpark. Φυσικά το Llano έχει DirectX 11 γραφικά με UVD 3 ενώ η πλατφόρμα υποστηρίζει και μνήμες DDR3 και DDR3L ενώ επεξεργαστής (CPU) και επεξεργαστής γραφικών (GPU) συνδυασμένοι έχουν κατανάλωση 35W με 45W TDP.

Το chipset που θα χρησιμοποιηθεί είναι το AMD A760M/A60M FCH, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τη θύρα uFCPG και έχει την ίδια ισχύ με τη σειρά Vancouver στον τομέα των φορητών γραφικών.

Το λανσάρισμα αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν από το τέλος του καλοκαιριού ενώ το Sabine θα αντικατασταθεί από το Comal και φαίνεται πως θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί επεξεργαστές. Ο πρώτος είναι ο Trinity που ακολουθείται από τους Weatherford και Richland APU. Όλοι με ισχύ από τον πυρήνα Piledriver CPU.

Με το όνομα να έρχεται από ένα ποτάμι στο Τέξας και γραφικά Fusion, υποστήριξη DDR3, φαίνεται πως οι επεξεργαστές θα δουλεύουν με τα τσίπσετ του 2011 AMD A760M/A60M FCH. Τα γραφικά της επιλογής της Comal έρχονται από τη σειρά London με κατασκευή στα 28nm χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες.

Το δε Deccan αντικαθιστά το Brazos και διαθέτει τις κατασκευασμένες σε 28nm Krishna και Wichita APUs. Το Deccan έχει το όνομα του από ένα οροπέδιο της Ινδίας ενώ χρησιμοποιεί πυρήνες Bobcat, γραφικά Fusion, μνήμες DDR3 και θήκη FT2 BGA με τσίπσετ Yuba Mx FCH.

Ουσιαστικά πιο ισχυρά φορητά μηχανάκια από τον Αύγουστο…