… και συνεργασία με την Qualcomm που ήδη γνωρίζουμε πως θα δίνει στην ισχύ στην αρχικά παρτίδα των Windows Phone 7 συσκευών της Nokia. Τώρα όμως μαθαίνουμε πως η εταιρία με νέα ανακοίνωση, θα χρησιμοποιεί την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών Snapdragon όπως και τον Snapdragon MSM8960 με ενσωματωμένο 3G/LTE modem για να δώσει την ισχύ του στην επόμενη γενιά των Windows (που για την ώρα ξέρουμε ως Windows 8. Η Microsoft ξέρουμε πως έχει κάνει την αλλαγή στους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM για να είναι πιο tablet-φιλικά.

Ο πρώτος επεξεργαστής Snapdragon που θα δουλεύει με τα Windows 8 θα είναι ο διπύρηνος MSM8960 που είναι σε δειγματισμό στις επόμενες ημέρες, ενώ ο τετραπύρηνος Snapdragon APQ8064 πάει για αρχές του 2012. Η Qualcomm είπε πως η νέα οικογένεια Snapdragon έχει σχεδιαστεί από την αρχή για τα Windows 8, με διπλή και ασύγχρονη λειτουργία του επεξεργαστή – CPU.

Windows να τρέχουν σε κάτι άλλο από Intel x86 επεξεργαστές; Σημαντικές εξελίξεις και το… παιχνίδι των tablet εξελίσσεται.

Η Microsoft σε επίδειξη των Windows 8 στο συνέδριο D9 έχει postάρει ένα link με το επίσημο Windows 8 βίντεο επίδειξη. Σίγουρα όχι και πολλές λεπτομέρειες ενώ τα παρακάτω βίντεο των Netbooknews.com μας δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.