Το έχουμε πει πως εκτός των άλλων το 2011 είναι και ‘έτος hacker’. Επιθέσεις σε μικρές και μεγάλες εταιρίας, hi profile στόχοι όπως η Lockheed Martin και Sony, νέες νομοθεσίες από τις ΗΠΑ που ετοιμάζουν και πολιτική στρατιωτικού χτυπήματος…

Στόχος τώρα αναμένεται να είναι η ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF). Την κλήση κάνουν οι “Anonymous Operations”, με ανάρτησή τους στο twitter όπου καλούν τους απανταχού χρήστες του Internet να “συνδράμουν” στην ηλεκτρονική επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επιχείρηση έχει κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ελλάδα» (Operation Greece) και όπως αναφέρει το μήνυμα των Ανωνύμων, γίνεται σε διαμαρτυρία για το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τη σημερινή ειδησεογραφία οι Anonymous Operations καλούν τους χρήστες του Internet να επισκεφθούν σε μία συγκεκριμένη στιγμή την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ώστε να συμβάλουν στην κυβερνο-επίθεση δημιουργώντας υπερβολικό φόρτο – επίθεση τύπου DDOS (Denial-of-service attack).

Το ΔΝΤ διαβεβαιώνει από την πλευρά του πως έχει ενημερωθεί και πως έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του. «Είμαστε ενήμεροι για την απειλή και έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ.

Η έκκληση, μέσω Twitter, για μια on line επίθεση σήμερα, εναντίον του ΔΝΤ, έχει σαν σκοπό την αντίδραση στους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της χώρας.

Η λέξη – κλειδί που πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτοί θα επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ είναι “Operation Creece” ανέφεραν στο μήνυμά τους. Η ασφάλεια του ΔΝΤ βρίσκεται υπ’ ατμόν ενώ ο  εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο είναι ενήμερο για την απειλή αυτή και “έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα” όπως αναφέρουν τα πρακτορεία.