Η εταιρία Oshkosh Defense αποφάσισε να δώσει τη μάχη της στην ηλεκτρική εποχή στην οποία ζούμε. Με το silent drive hybrid νέο…

…Joint Light Tactical Vehicle που μάλιστα έχει ήδη πάει, λένε, σε πελάτες.

“We developed the JLTV to offer our military customers an affordable way to electrify a light tactical wheeled vehicle fleet without compromising performance or protection,” είπε ο κ.John Bryant, πρόεδρος της Oshkosh σε ενωμέρωση με το eJLTV μοντέλο που δίνει και επιλογές για ήσυχη μετακίνηση των στρατευμώτων και διαθέτει “μερικές κρίσιμες προσθήκες” σε σχέση με το κανονικό JLTV: exportable ηλεκτρική ισχύ, βελτιωμένη οικονομία καυσίμων και μια επιλογή για silent drive και extended silent watch, “eliminating the noise and heat signatures associated with diesel engines,” όπως είπε ο κ.Bryant κάτι που σημαίνει πως ο ‘αντίπαλος’ θα είναι πιο δύσκολο να ειδοποιηθεί για την άφιξη του οχήματος.

Η Oshkosh μάλιστα για το hybrid και όχι πλήρως ηλεκτρικό αφού οι σταθμοί φόρτισης είναι θέμα, μοντέλο της, έχει χρησιμοποιήσει εμπορικές τεχνολογίες και εξαρτήματα, λένε.

Το μοντέλο δίνει χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίσει από τον κινητήρα πετρελαίου Bryant 30kilowattωρες με διάρκεια μπαταρίας 10 χρόνια και εξαγωγή ισχύος των 115 kilowatt. Στην εποχή των ηλεκτρονικών πολέμων ΠΟΛΥ σημαντική ιδέα.

Το όχημα έχει ήδη παραχθεί σε 15,000 (!) τεμάχια και θα φτάσει τα 66,000 μέχρι το 2024 με $30 δις κόστος!