Ο φορητή παιχνιδομηχανή της Sony, το NGP θα ονομάζεται PlayStation Vita και θα κοστίζει $249. Η Ιαπωνική εταιρία μίλησε ακόμη για το PSN και έκανε το ‘βήμα μπροστά’ στην E3, ενώ αποκάλυψε και μια νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα 3D οθόνη με ένα… hi tech χαρακτηριστικό!

Αφήνοντα πίσω ένα από τα πιο δύσκολα τρίμηνα για την εταιρία, η Sony έφερε ένα ‘οπλοστάσιο’ από νέες εξελίξεις στην έκθεση και στη συνέντευξη τύπου απέδειξε πως έχει όλες τις δυνατότητες για να είναι καινοτόμος και ανταγωνιστική.

Στη συνέντευξη τύπου είδαμε η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της που περιλαμβάνουν ένα νέο φορητό μηχάνημα και λίγο από νέα 3D τεχνολογία.

Και το όνομα του…

Το νέο ΝGP επισήμως θα ονομάζεται PlaystationVita. Ο διάδοχος του PSP θα διαθέτει μπροστά και πίσω κάμερες, διπλά αναλογικά χειριστήρια όπως και οθόνη αφής και ‘πλάτη’ αφής.

Το πανίσχυρο Vita θα διαθέτει και μοντέλα Wi-Fi με κόστος από $249 για τις ΗΠΑ και 3G μοντέλα από $299. Η AT&T θα συνεργάζεται με τη Sony στις ΗΠΑ και θα είναι αποκλειστικός πάροχος για το PS Vita στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Και ολοκαίνουργια 3D οθόνη…

Συγεκριμένα η Sony θα ετοιμάσει τη δική της οθόνη υψηλής ευκρίνειας 3D με κόστος $499. Η οθόνη θα πωλείται πακέτο με το Resistance 3, 3D γυαλιά και ένα 3μετρο καλώδιο HDMI. Η οθόνη θα προσφέρει 2D ή 3D και ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα διπλής οθόνες – split screen system. Η νέα ρύθμιση θα επιτρέπει σε κάθε παίκτη να βλέπει μόνο το δικό του/της τμήμα του παιχνιδιού! Διπλό παιχνίδι χωρίς να έχεις ιδέα του τι βλέπει ο διπλανός σου….

Η παρουσίαση…

Ο CEO της Sony Computer Entertainment America, κος Jack Tretton, ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την παρουσίαση και ουσιαστικά ‘ξεκαθάρισε’ την όλη περιπέτεια της εταιρίας με την πειρατική επίθεση στο PlayStation. Ο Tretton ζήτησε συγνώμη και σημείωσε πως με το E3 line-up παιχνιδιών και παροχών οι χρήστες θα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Ευχαρίστησε τα καταστήματα λιανικής και τους developers για την υποστήριξη τους και είπε πως το δίκτυο είναι στο 90% της λειτουργίας του.

Ο Tretton ανακοίνωσε σε συσκευές της Sony αναλογεί το 30% του Netflix streaming ενώ αποκάλυψε και μια συνεργασία με το CinemaNow της Best Buy CinemaNow.

Στον τομέα των παιχνιδιών είχαμε την ανακοίνωση του “BioShock: Infinite” με υποστήριξη για το PlayStation Move αλλά τα μεγάλα νέα για τη Sony ήταν πως περισσότεροι από 100 τίτλοι είναι διαθέσιμοι σε 3D μέχρι το 2012. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται το “Resistance 3″ και το επερχόμενο παιχνίδι ¨”Uncharted”.

Αυτά για την πρώτη εικόνα από την Μεγάλη Κυρία του gaming και τις επίσημες ανακοινώσεις της στο μακρινό LA!