Ο Ιάπωνας αστροναύτης Satoshi Furukawa είπε πως θα προσπαθήσει να μεγαλώσει αγγούρια ενώ θα είναι στον Διαστημικό Σταθμό σε μια προσπάθεια να μάθει περισσότερο για την πιθανότητα σοδειάς στο διάστημα.

Οι διαστημικές αποστολές είναι σίγουρα σοβαρές… υποθέσεις: κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια και επιτρέπουν σε αστροναύτες να εξερευνήσουν το διάστημα αλλά και να προχωρήσουν την έρευνα ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του cosmos. Κάθε αποστολή είναι και μια τολμηρή εξέλιξη. Το να μεγαλώνεις… αγγουράκια μέχρι σήμερα δεν ήταν μέρος της όλης ιδέας…

Μέχρι σήμερα. Και αυτό γιατί ο Ιάπωνας αστροναύτης Satoshi Furukawa θα κατευθυνθεί στο διάστημα τον Τετάρτη και θα ξεκινήσει μια αποστολή έξι μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μαζί με τον Ρώσο Sergei Volkov και τον Αμερικανό συναδερφό του Michael Fossum.

Όσο θα βρίσκεται εκεί, ο Furukawa θα ετοιμάσει τον δικό του… κήπο σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τη βιωσιμότητα μιας μελλοντικής καλλιέργειας. Με απλά λόγια, σε μια μακρινή αποστολή θα μπορούν να έχουν οι αστροναύτες τα δικά τους φρέσκα λαχανικά;!

Σε θέμα του News24, ο Furukawa σχολίασε για την προσπάθεια του: “Μακάρι να μπορούσαμε να φάμε τα αγγούρια αλλά δεν επιτρέπεται.” Όσοι οργανώνουν την αποστολή δεν θέλουν να ρισκάρουν τη δηλητηρίαση των αστροναυτών.

Μιλώντας δε σε δημοσιογράφους, ο έτερος κοσμοναύτης, ο Volkov μίλησε και τις προσπάθειες της Ρωσίας στην… διαστημική δημιουργία μπαχτσέ: “Στο Ρωσικό τμήμα θα καλλιεργήσουμε ντομάτες που επίσης δεν επιτρέπεται να φάμε. Ίσως όμως μας επιτρέψουν να κάνουμε μια σαλάτα αγγουροντομάτα,” είπε.

Και αυτό πάντως είναι ένα βήμα…