Η νέα πρόταση του Apple CEO Steve Jobs δείχνει πως θέλει να αφήσει κάτι πίσω του. Και κτιριακά…

Προτείνει λοιπόν ένα τεράστιο κτίριο γραφείων σε μια τοποθεσία που ανήκε στην HP. Ο Jobs μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του και το Cupertino City Council άκουσε την πρόταση για να μεταμορφωθεί ένας πρώην χώρος της HP.

Ένας κάπως κουρασμένος Steve Jobs μίλησε για τη σύνδεση του με τον χώρο και τις εμπειρίες τους στα παιδικά του χρόνια. Ένα εντυπωσιακό σχέδιο που μοιάζει με εξωγήινο “mothership” και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 υπαλλήλους. Φαραωνικό ολίγον…

Στην παρουσίασή του ο Jobs είπε στο συμβούλιο πως η Apple μάζεψε “μερικούς καταπληκτικούς αρχιτέκτονες… από τους καλύτερους στον κόσμο” για να ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα “δεν έχει ένα επίπεδο κομμάτι γυαλί.” Είπε δε πως έχει την εμπειρία από την κατασκευή των χώρων της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Με τέσσερις ορόφους και υπόγειο πάρκινγκ – θέση για ένα SR-71 jet ίσως; – είναι μια κατασκευή που, σύμφωνα την εταιρία θα μειώσει και κατά 30% την παρουσία κτιρίων στο οικόπεδο. Η μετατροπή θα κάνει το 20% των ελεύθερων χώρων να γίνει 80%.

Μήπως κανένας για τέτοια σχέδια και στο Ellada;



“We do have a shot at building the best office building in the world,” Jobs told the Council members, “Architecture students will come here to see this.”