H Google αναβάθμισε το Google Maps της με νέα δυνατότητα live transit update για να ενημερώνεται κανείς – όπου υπάρχουν – για καθυστερήσεις και συναγερμούς.

Η μετακίνηση εντός δημόσιων δρόμων είναι γνωστός εφιάλτης και με τη νέα δυνατότητα τα Google Maps έχουν διαρκείς αναβαθμίσεις που σημαίνει πως χάρτες διαδρομής, ώρες αναχώρησης και πληροφορίες για καθυστερήσεις και service alerts ενσωματώνονται. Και πάλι θα περιμένετε (…) αλλά τουλάχιστον δεν θα έχετε την αγωνία όταν οι λιμενεργάτες κλείνουν λιμάνια.

Σύμφωνα με το Google blog, “When you click on a transit station or plan a transit route with Google Maps and there are delays or alerts related to your trip, you’ll now see “live departure times” (indicated with a special icon) and service alerts.”

Κάνεις δηλαδή… ‘κλικ’ για τη μετακίνηση π.χ Πάτρα-Μπάρι και έχεις όσα αλλάζουν στη διαδρομή.

Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στο Google Maps για desktop, φορητούς browser και την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Maps for mobile app – απλά θέλει Android 1.6 ή ανώτερο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε για πόλεις των ΗΠΑ η εταιρία συνεργάζεται όμως με αρχές κάθε χώρας για να έρθει σε κάθε άλλη χώρα.