… λέει τουλάχιστον η International Data Corporation (IDC).

Η εταιρία προβλέπει πως μέχρι το 2015, το Android θα είναι στην πρώτη θέση με το 43.8% της αγοράς των smartphone ενώ τα Windows Phone θα έχουν το 20.3% της αγοράς και το iOS το 16.9%.

Είναι μια τολμηρή αν και όχι πρωτόγνωρη δήλωση που μάλλον… σοκάρει τους φίλους της Apple αλλά αξίζει να δούμε τη συλλογιστική:

Αρχικά είναι ξεκάθαρο πως το Android θα είναι στην κορυφή και φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια στους αναλυτές πως η πορεία δεν έχει σταματημό.

Όσο για τα Windows Phone, η IDC υπολογίζει πως με βάση την εκτιμώμενη επιτυχία της συμμαχίας Microsoft-Nokia θα υπάρχει η συγκεκριμένη εξέλιξη. Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν και κυρίως πως τα Windows Phone θα αντικαταστήσουν τις συσκευές Symbian που είναι μέχρι και σήμερα η βασική ομάδα κρούσης της Nokia στα “smartphones”.

Εδώ βέβαια η ανάλυση είναι σχετικά δύσκολο να εκτιμηθεί με το Symbian να μην θεωρούμε πλέον πως είναι παίκτης στα smartphone. Με μερίδιο αγοράς 20.3% θα είναι μεγάλη επιτυχία για τη Microsoft,από την άλλη όμως ίσως τα νούμερα να υπολογίζουν και πως θα έρθουν και άλλες εταιρίες μέσα στο… ‘μαντρί’ των WP7.

Όσο για την Apple, δεν είναι καθόλου κακό το 18.2% της παγκόσμιας αγοράς αφού αναμένεται να πουληθούν 1 δισ. smartphone το 2015. Αυτό σημαίνει 185 εκατομμύρια iOS smartphones, και είναι τεράστιο νούμερο όπως και να το δει κανείς…

Ενδιαφέρον…