… σε ειδική σελίδα.

Από τον επόμενο μήνα το οι δημοσιογράφοι του BBC ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν μια νέα iOS app που θα επιτρέχει σε δημοσιογράφους να μεταδίδουν live από ένα iPhone με χρήση μόνο ενός 3G δικτύου που θα μεταδίδει δεδομένα όπως λέει ένα άρθρο στο Journalism.co.uk.

Η app θα επιτρέπει σε δημοσιογράφους του BBC να αρχειοθετούν φωτογραφίες, βίντεο και ήχο κατευθείαν στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του BBC σε iPhone ή και iPad.

Όπως λέει το Journalism.co.uk η δυνατότητα να εκπέμπεις κατευθείαν από ένα κινητό θα σημαίνει πως οι ρεπόρτερ δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν πολύπλοκο εξοπλισμό όπως δορυφορικά uplink ή άλλα μηχανήματα κωδικοποίησης.

Ο κος Martin Turner, υπεύθυνος επιχειρήσεων του BBC για συλλογή ειδήσεων είπε στο Journalism.co.uk, “Οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν smartphones εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν είχε καλή ποιότητα. Το έκανες μόνο αν υπήρχε μια πολύ σημαντική ιστορία. Τώρα είναι το ξεκίνημα μιας ρεαλιστικής δυνατότητας χρήσης iPhone και άλλων συσκευών για ζωντανό ρεπορτάζ αλλά στο τέλος αν έχεις κάποιον στο σημείο θέλεις να τον δεις. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ σημαντική.”

Και το τέλος του καμεραμάν και της – όποιας – προσωπικής ζωής ενός δημοσιογράφου, θα πούμε επίσης…