… στη Θεσσαλονίκη. Από τις σπάνιες εκδηλώσεις για μια εικόνα tech εξελίξεων. Λοιπόν, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στο κατάστημα της Bang & Olufsen στη Θεσ/κη, και είχε σαν στόχο να απαντηθούν ερωτήματα για νέες τεχνολογίες και λύσεις της hi end εταιρίας. Να τα δούμε λίγο…

Τι είδαμε;

Οι καλεσμένοι στο μικρό αλλά cosy κατάστημα της εταιρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν να δουν: την ιδέα του Έξυπνου σπιτιού αλλά και την “…πλήρη ενοποίηση της οικιακής ψυχαγωγίας με το οικιακό περιβάλλον,” όπως την φαντάζεται η δανέζικη εταιρία με το φετίχ για το machined αλουμίνιο.

Βang & Olufsen και ένα περιβάλλον με “…πλήρη αυτοματοποίηση σπιτιού”, λοιπόν και μια σειρά demo εφαρμογές στημένες στην Πρ. Κορομηλά 48, από τις 13.00 έως τις 21.30. Και από ότι μας είπαν κάθε ημέρα.

Έλεγχος του έξυπνου σπιτιού με smartphone…

Η app μεταφέρει όλη η αυτή την custom μέχρι σήμερα ιδέα διασύνδεσης της εταιρίας, την BeoLink στο iPhone και το iPod Touch και έτσι η Bang & Olufsen υπόσχεται “πλήρη έλεγχο στην οικιακή ψυχαγωγία και το οικιακό περιβάλλον” – ακόμη κι όταν δεν είστε σπίτι.

Ιούνιος 2011: στο app store…

Αυτή η app BeoLink είναι νέα και διατίθεται δωρεάν από το App Store της Apple Αυτό που κάνει είναι να “επεκτείνει απρόσκοπτα την εμπειρία που παρέχεται μέσω του Master Link Gateway της Bang & Olufsen, προσφέροντας πρόσβαση σε ήχο και εικόνα, καθώς και στο σύστημα αυτοματισμού σπιτιού, με χρήση είτε του iPhone είτε του iPod Touch.” Την δε εφαρμογή σε λειτουργία demo μπορεί να την κατεβάσει κανείς για να κάνει και μόνος του ένα demo session και να δει τι υπόσχεται ο κόσμος της Bang & Olufsen – έστω και χωρίς προιόν.

Κάτι σαν ‘auto’ σπίτι…

Το σενάριο που υπόσχονται οι άνθρωποι της B&O είναι το εξής: πλησιάζετε στο σπίτι σας και χρησιμοποιείτε το iPhone για να ενεργοποιήσετε την αγαπημένη σας μουσική, ενώ ταυτόχρονα ανάβετε τα φώτα του σπιτιού και ξεκλειδώνετε την μπροστινή πόρτα, για ένα ολόθερμο καλωσόρισμα. Όταν είστε στον κήπο, ή όταν το τηλεχειριστήριο δεν είναι κοντά σας, η εφαρμογή BeoLink εξακολουθεί να σας επιτρέπει την αλλαγή του CD ή την αύξηση της έντασης της τηλεόρασης. Και όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας για τη δουλειά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν κλείσατε τη μουσική ή αν κλειδώσατε την πόρτα.

Η εφαρμογή BeoLink σχεδιάστηκε από την εταιρεία Ikatu, στέλνει τις εντολές της μέσω Wi-Fi, και το περιβάλλον χρήσης είναι “…εξαιρετικά εξατομικευμένο για να εμφανίζει μόνο τις σκηνές και τις εντολές που ζήτησε ο πελάτης κατά την εγκατάσταση του Master Link Gateway.”

Σε μια εποχή που τα έξυπνα σπίτια είναι trend παγκοσμίως η κινητή έκδοση του Master Link Gateway, θα φέρει σε όσους έχουν το budget για την τεχνολογία τη δυνατότητα να ελέγχουν και να χειρίζονται όλο τον εξοπλισμό αυτοματισμού του σπιτιού τους, καθώς και τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό τους, από κάθε σημείο του σπιτιού με το τηλεχειριστήριο Beo5, και μπορούν επίσης να επιλέξουν να ελέγχουν το οπτικοακουστικό τους σύστημα από τον πίνακα αυτοματισμού του σπιτιού, εάν αυτό τους βολεύει. Στα ‘συν’, ο έλεγχος με ένα άγγιγμα από το εσωτερικό του σπιτιού σε μια ποικιλία συστημάτων στο εξωτερικό, όπως εξώπορτες, πόρτες γκαράζ, φώτα, συναγερμοί και πολλά ακόμα.

Ακούγεται καλό!