Όπως και στον ‘κανονικό’ πόλεμο έτσι και στην κυβερνοπόλεμο συχνά για να δοκιμάσεις τις κινήσεις σου πρέπει να τις δοκιμάσεις ‘υπο κλίμακα’.

Ένα project πολυ-εκατομμυρίων ετοιμάζουν οι ΗΠΑ σε μια ακόμη είδηση που έχει να κάνει με την… αγωνία των κυβερνήσεων για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους ενός πολέμου στο διαδίκτυο. Κινήσεις για κυβερνοπόλεμο που έχουν ‘ανοίξει’ παντού

Ο ‘εικονικό πεδίο βολής’ θα επιτρέπει στις ΗΠΑ να προσομοιώνουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να δημιουργήσουν συστήματα που θα προστατεύουν τα δίκτυα τους.

Την συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει παραγγείλει η διαβόητη Υπηρεσία για τα… εξωτικά και σχεδόν φουτουριστικά συστήματα, η DARPA (Defense Advance Research Projects Agency). Το σύστημα θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να δοκιμάσουν τις επιθετικές τους ικανότητας σε έναν κυβερνοπόλεμο χωρίς να δημιουργήσουν χάος στον πραγματικό κόσμο.

Τι σημαίνει αυτό: οι ΗΠΑ με το σύστημα αυτό θα δοκιμάσουν να ‘εξαφανίσουν’ έναν εχθρό ή μια χώρα μέσα από τις δοκιμές και να είναι έτσι έτοιμες να το κάνουν.

Ο κος Eric Mazzacone, εκπρόσωπος της DARPA, λέει πως οι ΗΠΑ θα μπορούν να εκτελούν επιθέσεις “σε ημέρες και όχι σε εβδομάδες.”

Πρωτότυπα…

Το όλο project είναι σε φάση σχεδιασμού με κύρια ανάδοχο την Lockheed Martin που πιστεύεται πως εργάζεται στο σχέδιο. Τον περασμένο μήνα από την άλλη – απίστευτη ειρωνεία είναι αλήθεια… – η Lockheed έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης

Οι ΗΠΑ πρόσφατα όρισαν δαπάνη $500 εκατομμυρίων για ανάπτυξη “cyber technologies,” με τις ΗΠΑ να έχουν όπως είπαν ορίσει εκ νέου τις επιθέσεις μέσω Ιντερνετ ως “πράξη πολέμου.”

Η DARPA πάντως είναι από τις βασικές ‘μηχανές’ για την ανάπτυξη του internet στα 1960s.

Πηγή: Reuters