Μπορεί όλος ο πλανήτης να θαυμάζει την ισχύ της Κίνας και το άνοιγμα της οικονομίας της αλλά ποιος είναι στα πρωτοσέλιδα με τον ταχύτερο υπολογιστή;

Λοιπόν όλα αυτά είναι πλέον ιστορία με την Ιαπωνία να έχει ξεπεράσει την Κίνα και να έχει πλέον στο έδαφος της τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο. Γνωστός με την ονομασία “K Computer,” αναφέρεται πως είναι τρεις φορές ισχυρότερος από τον ταχύτερο Κινέζικο υπερυπολογιστή, όπως λένε οι New York Times.

Σε αυτή την… κούρσα οι αλλαγές είναι συνεχείς αφού προηγουμένως η China είχε πάρει τη θέση των ΗΠΑ ως ο κατασκευαστής του ισχυρότερου supercomputer. Αυτό δεν κράτησε πολύ αφού η Ιαπωνία κάνει ένα δυνατό comeback με τον K Computer. Κατασκεύασμα της Fujitsu και στο Ινστιτούτο Riken Advanced Institute for Computational Science στο Kobe της Ιαπωνίας, το μηχάνημα με την ονομασία K computer είναι μια “εντυπωσιακή μηχανή” – όπως είπαν σε μια προφανή δήλωση οι δημιουργοί του.

Λέγεται πως οι επιδόσεις του K είναι το αντίστοιχο των ενός εκατομμυρίου υπολογιστών συνδεδεμένων. Αυτό σημαίνει πως το αμερικανικό σύστημα Cray XT5 Jaguar είναι στην 3η θέση.

Ωραία μάχη..