Τα έχουμε πει άλλη μια φορά για την ιδέα που προωθεί η Ιαπωνική Hitachi – και μόλις λανσάρισε το G-Connect, μια συσκευή προσωπικής αποθήκευσης και δικτύωσης που δίνει μια επιλογή στο ζήτημα του “λίγος αποθηκευτικός χώρος”

Είναι ένα ερώτημα κυρίως για όλους όσους δοκιμάζουν μια λύση tablet buyers: “να δώσει τα έξτρα ευρώ για τα 32GΝ;” Και η Hitachi ισχυρίζεται πως η λύση είναι το G-Connect. Ένα δικτυακό drive για φορητές συσκευές όπως τα tablet και δικτύωση μέσω WIFI για ανάγνωση, streamάρισμα και αποθήκευση δεδομένων.

Η ιαπωνική εταιρία υπόσχεται αρκετό bandwidth για να μπορούν τρεις χρήστες να streamάρουν υψηλής ποιότητας ταινίες και να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες και λοιπά… – το κανονικό όριο είναι 256 και ανάλογα με τις ρυθμίσεις δικτύου.

Το G-Connect μπορεί και να μετατραπεί σε μικρό router. Αν το συνδέσεις σε Ethernet, μετατρέπεται σε internet σύνδεση για πολλαπλές συσκευές – ξενοδοχεία ή πολλαπλά δωμάτια.

Η Hitachi λέει πως δουλεύει με iPad, iPhone, ενώ είναι σε ανάπτυξη και έκδοση Android. Επιπλέον θα πει όχι σε laptop και desktop αφού χρησιμοποιείται και σαν USB drive ενώ οι Mac users μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με το Time Machine, το backup app του Mac OS X.

Στα ενδιαφέροντα πως θα δουλέψει με τροφοδοτικό δικό του, αυτοκινήτου ή του… iPad.

Το G-Connect τον Ιούλιο θα έχει $199.99 από το G-Technology website για ΗΠΑ.