Τα λόγια είναι του διευθυντή του BBC υπεύθυνου για τα future media, του κου Ralph Rivera, που είπε το… προφανές: τα tablet γίνονται το δεύτερο PC στο σπίτι και είναι ευθύνη, λέει, του γίγαντα των media να δώσει περιεχόμενο σε “…κάθε δυνατή οθόνη. Μιλώντας στο BBC Online press briefing, ο κος Rivera είπε πως ο Jobs έφερε την ‘μετά-PC εποχή’.

“Βλέπουμε πως σε αυτή την post-PC εποχή υπάρχει η ευκαιρία να παραδώσουμε την εμπειρία μας σε οποιοδήποτε (ποτήρι) επιλέξει ο καταναλωτής,” είπε.

“Το iPlayer είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα σε τέσσερις οθόνες και είναι ήδη σε περισσότερες από 200 συσκευές,” είπε. Ο αριθμός των streams δείχνει πως η πλειοψηφία είναι ο υπολογιστής αλλά η αύξηση είναι στο τμήμα των συσκευών: “Το tablet γίνεται η δεύτερη τηλεόραση για το σπίτι.”

Τα στατιστικά που έδειξε ο Rivera έδειξε υπάρχει 2500% αύξηση στη χρήση tablet κάτι που προφανώς δείχνει πως όλη η αγορά είναι σε αύξηση. Επιπλέον υπάρχει αύξηση 67% στη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ο κος Rivera τόνισε πάντως πως η κύρια έμφαση του BBC είναι το περιεχόμενο και όχι πως καταναλώνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ουσιαστικά ‘αλλάζει’ και το τρόπος δημιουργίας του συγκεκριμένου περιεχομένου όταν θα δίνεις έμφαση σε φορητές συσκευές με μικρή οθόνη.

“Editorial is at the core of this, it is the core, είπε ο κος Rivera.

Και σε αυτό σίγουρα πήρε την έμπνευση από το “το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς”, κάτι που ισχύει πάντα…