Όπως έχουμε πει η διάσημη αυτή υπηρεσία με τα ‘απόρρητα’ και κυρίως προηγμένα δημιουργήματα, η DARPAμ ζήτησε και έλαβε από το κοινό προτάσεις για ένα όχημα που θα έχει πολλές χρήσεις.

Είναι το XC2V – το πρώτο crowd-sourced στρατιωτικό όχημα, και έχουμε πλέον το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο. Το πρωτότυπο θα λάβει τις τελευταίες ‘πινελιές’ πριν να δοκιμαστεί.

Χρειάστηκαν μόλις 14 εβδομάδες για να χτιστεί από την αρχή το μοντέλο με χρήση του “FLYPMODE” concept, της ιδέας της εταιρίας Local Motors.

Το όχημα θα μοιράζει ένα κοινό σασί που θα μπορεί να λειτουργήσει και ως όχημα επανατροφοδοσίας και ως όχημα ιατρικής βοήθειας. Φυσικά XC2V δεν έχει αυτή τη στιγμή λάβει κανενός τύπου οπλισμό αλλά είναι πλήρως επιχειρησιακό – μήπως και μας επιτεθούν οι Decepticons…

Η DARPA για την ώρα δεν έχει αναφερθεί σε κόστος αλλά ο σκοπός είναι να είναι φθηνότερο από τα κρατικά σχέδια – που συνήθως κοστίζουν εκατομμύρια και εκατομμύρια σε ανάπτυξη.

Η DARPA εξετάζει αυτό να είναι και το μοντέλο με το οποίο θα εργαστεί στο μέλλον και ενώπιον μιας διαδικασίας όπου οι ανάγκες αλλάζουν διαρκώς.

Πάντως είναι… έξυπνη αυτή η ημι-εθελοντική εργασία και να έχεις τις καλύτερες ιδέες σχεδόν στο… τζάμπα!