Η Wikipedia θα λανσάρει ένα κουμπί που το ονομάζει “Love” αυτή την εβδομάδα. Τα αφήνει τους χρήστες να στέλνουν μηνύματα εκτίμησης σε άλλους χρήστες μέσα από εικονικές… γάτες μπύρες (!) και άλλα.

Το πειραματικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται WikiLove, είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του στην αγγλική έκδοση της Wikipedia στις 29 Ιουνίου. Στόχος του προϊόντος, σύμφωνα με blog post του Wikimedia Foundation, είναι να ωθήσει περισσότερους χρήστες στο να βοηθούν στη συγγραφή και διόρθωση κειμένων με θετικό τρόπο.

“Η ανάγκη για ποιότητα και αξιοπιστία έχει οδηγήσει σε ανάπτυξη πιο πολύπλοκων μηχανισμών αυτοματισμού για να κοινωνικοποιούνται οι νέοι users στις νόρμες της Wikipedia,” λέει η εταιρία.

Το ‘WikiLove’ είναι απλό και ουσιαστικά σημαίνει πως σταδιακά θα δούμε ένα εικονίδιο καρδιάς στις σελίδες user. Κάνοντας κλικ θα εμφανιστεί ένα WikiLove μενού και από εκεί εκφράζεις την εκτίμηση σου για κάποιον με ένα εικονικό δώρο.

Μόλις ένας χρήστης στείλει σε κάποιον ένα μικρό WikiLove, μια αναβάθμιση εμφανίζεται στην σελίδα του/της – “A beer for you!” ή “A kitten for you!”.

Ωραία, και ΠΟΙΟΣ ο λόγος;!