…από τις A-series στην FM1.

Η εξέλιξη αφορά τους επεξεργαστές (CPU) της AMD και φαίνεται πως η εταιρία σχεδιάζει να κάνει μια επιθετική μετάβαση στο νέο socket FM1 και τους Llano APUs στο 2ο εξάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με ένα slide που διέρρευσε στο VR Zone το μερίδιο του AM3 socket και των συμβατών Athlon II και Phenom II επεξεργαστών στις συνολικές πωλήσεις της AMD πέφτει στο μισό το 3ο τρίμηνο. Η τάση θα συνεχίσει το 4ο τρίμηνο με τις A-Series APU να έχουν την πρωτοκαθεδρία και ο ‘παλαίμαχος’ AM3 Athlon II να μην υπάρχει πλέον το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Οι επεξεργαστές FX Series στην πλατφόρμα AM3+ θα αντικαταστήσουν τους Phenom II AM3 επεξεργαστές στο 3ο τρίμηνο, ενώ στο 1ο τρίμηνο του 2012 θα έχουν ένα κάπως μεγαλύτερο μερίδιο από αυτό που είχαν τα μοντέλα Phenom II στο 1ο τρίμηνο του 2011. Όσο για τους E-series BGA επεξεργαστές, το μερίδιο τους έχει ήδη αυξηθεί και έχει ‘πάρει’ μερίδιο από τους Αthlon II, ενώ θα συνεχίσει να αυξάνει και στο 4ο τρίμηνο του 2011 όταν και θα σταθεροποιηθεί.

Στα τέλη του έτους η AMD θα αρχίσει να αποσύρει τους E-series Brazos που είχε λανσάρει τον Δεκέμβρη του 2010.

Αυτό σημαίνει πως από το πρώτο τρίμηνο του 2012 η AMD θα αλλάξει πλήρως τους επεξεργαστές AM3 και θα βασίζεται σε τρεις πλατφόρμες: FX-, A- και E-series. Θα η ‘τριάδα μάχης’ για την AMD το 2012.

Αυτά, για τα αγαπημένα σας μηχανάκια που λέγονται Προσωπικοί Υπολογιστές…