Αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία ειδικά σε όσους έχουν iOS συσκευή με τη μη συμβατότητα με flash κάπου πρέπει να πάρει τέλος…

Στο κάτω, κάτω ΚΑΝΕΝΑΣ χρήστης δεν ενδιαφέρεται για τα… ‘κολλήματα’ του κου Jobs άσχετα με το αν υπάρχει ή όχι τεχνική βάση πίσω από τις επιλογές.

Τη δική της λύση φιλοδοξεί να δώσει το Google Labs και λανσάρει το Swiffy, a ένα νέο web-βασισμένο εργαλείο που επιτρέπει σε developers να μετατρέψουν εύκολα τα Adobe Flash animation SWF αρχεία σε HTML5.

Αυτό επιτρέπει στους developers αν δημιουργήσουν διαφημίσεις Flash και βασικές ActionScript λύσεις που είναι προσβάσιμες και στους… ταλαιπωρημένους χρήστες iPhone και iPad.

Το Swiffy είναι παρόμοιο εργαλείο με το Adobe Wallaby.  Η βασική διαφορά είναι πως το Swiffy είναι web-based, ενώ το Wallaby είναι ένα client που τρέχει σε Mac ή PC. Επιπλέον δε ο κώδικας του Wallaby είναι σχεδιασμένος για να μπορεί να γίνει edit και να επαναχρησιμοποιηθεί, ενώ του Swiffy είναι optimized με τρόπου που δεν είναι αυτό εύκολο, όπως λέει το Mashable.

Στη σελίδα επίδειξης του Swiffy μπορεί κανείς να δει τι κάνει ενώ εκτός από τη μετατροπή ενός βασικού banner ad animation, μπορούν και click-event χρήσεις να μετατραπούν σε HTML5. ΔΕΝ γίνεται μετατροπή βίντεο, πολύπλοκων animation η παιχνιδιών, ενώ το εργαλείο φαίνεται να πετυχαίνει επαρκώς τον σκοπό – που όπως φαίνεται είναι το browsing.

Το Swiffy εκμεταλλεύεται και προηγμένα χαρακτηριστικά SVG που σημαίνει πως μόνο οι browser που υποστηρίζουν τον κώδικα που έχει μετατραπεί σήμερα πρέπει να είναι οι βασισμένοι σε Webkit. Αυτό σημαίνει πως Safari και Chrome σε υπολογιστές και Mobile Safari στο iOS θα υποστηρίζουν τα αρχεία που θα έχουν μετατραπεί.

Καλή η δουλειά που ετοιμάστηκε και ένα web-based εργαλείο όπως αυτό θα βοηθά τους διαφημιστές να μην χρειάζεται να αλλάζουν για χωρίς flash συσκευές τις δημιουργίες τους…