Είναι ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI που έχει εκκινήσει την πορεία του στον κόσμο του social networking. Το πρώτο tweet στον κόσμο έγινε πραγματικότητα από το Βατικανό και ήδη υπάρχει στο Facebook και το YouTube παρουσία του μικρού κρατιδίου…

Όπως λέει το Associated Press, το tweet έγραφε: “Dear Friends, I just launched News.va Praised be our Lord Jesus Christ! With my prayers and blessings, Benedictus XVI”

Για όσους… αγαπούν τα gadget το Βατικανό επιβεβαίωσε πως έγινε με χρήση tablet ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το Βατικανό νωρίτερα στη χρονιά είχε μια Σύνοδο blogger και παρότρυνε τις καθολικές φωνές να μεταδόσουν το θρησκευτικό μήνυμα.

Η πρωτοβουλία έρχεται εδώ και καιρό από κριτικούς όπως ο δημοσιογράφος του National Catholic κος John Allen που αποκάλεσε την επικοινωνιακή εικόνα του Βατικανού μια ‘καταστροφή – “train wreck”, μιλώντας σε ένα κέντρο με την ονομασία Ethics and Public Policy Center,

Στο παπικό tweet υπάρχει link για νέα όπως το επερχόμενο ταξίδι στην Ισπανία και link για τα τελευταία νέα από το ραδιόφωνο του Βατικανού.

Υπάρχει και σύνδεση με την ιστορία του πάπα που χειροτονήθηκε πριν από 60 χρόνια, αν σας ενδιαφέρει. Λέμε τώρα…