Η Atari SA, μια από τις εταιρίες που πριν, όχι και τόσο πολλά χρόνια, ήταν στην ηγεσία στον χώρο των videogames έχει έναν στόχο: να επανέλθει ‘στη ζωή’…

Η εταιρία της οποίας τα παιχνίδια από τις αρχές των ’80s κυριάρχησαν για πολλά χρόνια στα σπίτια αλλά και στα λεγόμενα arcades, έχει προχωρήσει σε μια επανάκδοση των classics όπως τα “Pong,” “Battlezone” και “Asteroids” για νέες πλατφόρμες παιχνιδιού.

‘Στοχεύει’ δε να ανταγωνιστεί τα κινητά αλλά και τα παιχνίδια που ενσωματώνονται σε πλατφόρμες όπως το Facebook.

Είναι η τελευταία σε μια σειρά από διαρκείς κινήσεις της εταιρίας που από τα 1970 ήταν διάσημη ενώ η Atari έφυγε τελικά από την αγορά το 1996. Ο έντονος ανταγωνισμός και οι διαρκείς αλλαγές ιδιοκτησίας είχαν σαν αποτέλεσμα να εστιάσει τελικά η εταιρία στο software όπου όμως επίσης δυσκολεύτηκε.

Η Atari που τώρα έχει την έδρα της στο Los Angeles, πούλησε το τμήμα διανομής videogame, έκοψε τη χρηματοδότηση για ακριβά παιχνίδια και εστίασε σε όσα μπορεί κανείς να παίξει από φορητές συσκευές.

Στην παρούσα φάση εστιάζει σε classics της λοιπόν που έχει επανεκτελέσει. Για παράδειγμα τον περασμένο Δεκέμβριο λανσάρησε μια έκδοση Facebook για το multidirectional shooter παιχνίδι “Asteroids” με τους παίκτες να μπορούν να συγκρίνουν σκόρ.

Τον Απρίλιο στο App Store βγήκε το “Atari’s Greatest Hits,” ένα πακέτο με 100 παιχνίδια που μπορεί να αποκτηθεί προς $14.99 ή σε πακέτα των τεσσάρων παιχνιδιών που αγοράζεις προς 99 σεντς.

Αν και έχει τρία εκατομμύρια downloads, είναι κάτι με το οποίο προσπαθεί να ‘ανέβει’ και να κάνει χρήστες π.χ του iPad να μετατρέψουν τις μηχανές σε mini-arcade μηχανάκια.

Στην ‘μάχη’ δε η Atari ετοιμάζει και ένα multiplayer παιχνδίδι με την ονομασία “Warlords” – για το Xbox Live και το Sony PlayStation Network

Όπως λέει η WSJ η εταιρία-θρύλος ελπίζει να κερδίσει από τις εκρηκτικές πωλήσεις σε ‘κοινά’ παιχνίδια με απλή χρήση – κάτι που κάνει και η Nintendo, απλά θέλει να το κάνει στα smartphones και Facebook.

Μια ευκαιρία για μια… 2η ευκαιρία.

Από τη Silicon Valley που ίδρυσε το 1972 ο κος Nolan Bushnell και την ταπεινή μας tv μέχρι το Facebook. Επιβίωση…