Δεν πέρασαν λίγες ώρες ουσιαστικά μέχρι να λανσαριστεί το ‘αντι-facebook’ όπλο του άλλου γίγαντα, το Google+ και η Κίνα κινείται ώστε να μπλοκάρει την όλη λειτουργία. Από την άλλη αν έχουμε την αίσθηση πως είναι μια ‘κουμμουνιστική αντίδραση’, φαίνεται πως η Κίνα έχει αιτιολόγηση…

Για όσους δεν έχουν ακόμη αποκτήσει τη… γνώση για το τι εστί το Google+, στην ουσία είναι μια προσπάθεια της Google να κάνει μια δυναμική νέα είσοδο στο social networking.

Αυτή λοιπόν η κίνηση της εταιρίας – που και στο παρελθόν έχει έρθει σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις της Κίνας, είναι κίνηση που δεν είναι καλοδεχούμενη αφού επιτρέπει σχολιασμό και διακίνηση πληροφοριών.

Από την άλλη όμως το πρόβλημα της Κίνας είναι πως όπως αποκαλύφθηκε από τη Μicrosoft τα λειτουργικά συστήματα που είναι cloud based λειτουργούν κάτω από τις προδιαγραφές στις ΗΠΑ του λεγόμενου “US Patriot Act”.

Αυτό σημαίνει πως οι ΗΠΑ το μόνο που έχουν να κάνουν για να λάβουν δεδομένα για οποιονδήποτε θέλουν είναι να εμφανιστούν στη Google με μια δικαστική διαταγή και η εταιρία οφείλει να δώσει πληροφορίες. Η CIA μπορεί ακόμη και να δώσει εντολή για το άτομο που θέλει να ‘σιωπήσει’ ώστε το άτομο το οποίο θέλει να κατασκοπεύσει να μην το ξέρει, όπως λέει το fudzilla.

Άρα δεν είναι να απορεί κανείς με την κίνηση της Κίνας…