Και το καλύτερο είναι πως με την τεχνολογία δεν θα χρειάζεται να αλλάζουμε συσκευές αλλά αυτές που έχουμε θα αξιοποιούν την εξέλιξη!

Την εξέλιξη ισχυρίζεται πως έχει πετύχει ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Duke University που μας λέει πως έχει βρει τρόπο τα Wi-Fi access points να αυξάνουν τη ζωή της μπαταρίας μας.

Το The Register αναφέρει πως το Πανεπιστήμιο του Duke και ο ερευνητής του Justin Manweiler έχει βρει τρόπο να διπλασιάζεται η ζωή της μπαταρίας ενός gadget με καλύτερη διαχείριση του σήματος Wi-Fi και της αναζήτησης.

Η αναζήτηση για Wi-Fi και 3G σήμα μια από τις πλέον σημαντικές και ‘ενεργοβόρες’ διαδικασίες ενώ σήμερα κινητά, tablet και άλλα gadgets πρέπει να ξυπνούν ανά διαστήματα και να ελέγχουν αν υπάρχει πρόσβαση σε Wi-Fi access point, αλλά και να δουν αν νέα δεδομένα είναι διαθέσιμα για ‘κατέβασμα’.

Τα access point βοηθούν λίγο όμως με το να κάνουν ‘πακέτο’ δεδομένα ενώ με την τεχνική ‘οικονομίας’ Wi-Fi κάπως βελτιώνονται τα πράγματα.

Ο κος Manweiler βρήκε πως υπάρχουν πολλαπλά Wi-Fi access points σε εμβέλεια και η συσκευή πρέπει να είναι σε λειτουργία μεταδίδοντας πέντε φορές five δεδομένα αρκεί να υπάρχει σύνδεση (contention) ανάμεσα στα σημεία.

Με την καινοτομία του Manweiler η ζωή της μπαταρίας στο Wi-Fi θα βελτιωθεί. Ονομάζεται SleepWell και δουλεύει κάνοντας δυναμικό επαναπρογραμματισμό του traffic ενώ συντονίζει καλύτερα τα δεδομένα ανάμεσα access points.

Ο κος Manweiler μιλά για βελτιώσεις 2x όταν είναι δυνατό το Wi-Fi.

Καλό…