Χάρη σε ένα ‘λευκό χαρτί’…

Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Kal-El και η Nvidia σήμερα μας δίνει τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες. Πέντε γραφήματα που δείχνουν πως τελικά ο επεξεργαστής είναι πέντες πυρήνων! Ο 5ος πυρήνας είναι όπως τον ονομάζει η Nvidia, “companion” ARM core.

Θα εργάζεται με τους υπόλοιπους αλλά όχι την ίδια ώρα αφού μπορείς να έχει είτε έναν, είτε τους τέσσερις πυρήνες να δουλεύουν χάρη σε μια αρχιτεκτονική που η εταιρία ονομάζει Variable Symmetric Multiprocessing (vSMP). Ο πυρήνας αυτός θα αναλαμβάνει τα δευτερεύοντα – background, καθήκοντα όπως να κατεβάζει emails, να αναβαθμίζει το Facebook και τα tweet updates και άλλα όταν το κινητό/tablet θα είναι σε active standby.

Ο 5ος πυρήνας έχει χαμηλή τάση και maximum 500MHz ταχύτητα χρονισμού κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερη ζωή μπαταρίας. Όπως λέει η Nvidia η αλλαγή από τους κανονικούς στον ‘συνοδευτικό’ πυρήνα γίνεται σε 2ms.

Στα νούμερα της σύγκρισης του Kal-El με το Tegra 2 η εταιρία ιοχυρίζεται 61% οικονομία ισχύος σε HD βίντεο και 34% σε gaming.

Η Nvidia έκανε και σύγκριση με τον Tegra 2 και το Kal-El αλλά και ανταγωνιστικούς επεξεργαστές όπως ο OMAP4 και ο QC8660.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν αυτά θα γίνουν πράξη στα μηχανήματα – ΠΟΤΕ;!