Τον περασμένο μήνα μια αναφορά μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως είναι η OmniVision Technologies που μαζί με τη Sony είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην παραγωγή των αισθητήρων των 8-megapixel για το next-gen iPhone με την OmniVision να έχει το 90% του φορτίου.

Σήμερ όμως το Forbes  δημοσιοποιεί μια αναφορά του αναλυτή της FBR Capital Markets κυρίου Craig Berger, που ισχυρίζεται πως η OmniVision έχει προβλήματα παραγωγής και υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει την προθεσμία της Apple για μαζική εμπορική παραγωγή των αισθητήρων. Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο η Αpple να μεταφέρει την παραγωγή της στη Sony.

Ο Berger γράφει πως και πάλι αναμένεται το επόμενο iPhone να έχει 8 MP κάμερα αλλά προσθέτει πως “η OmniVision μπορεί να έχει τεχνικές δυσκολίες με τον νέο αισθητήρα της CMOS ρισκάροντας ίσως και τη θέση της ως προμηθευτή iPhone.”

Ο αναλυτής λέει πως ο πηγή του λέει πως η OmniVision “ίσως έχει χάσει την προθεσμία της Apple για εμπορική διάθεση” και έτσι έχει παραδώσει τη θέση στη Sony.

Η αναφορά λέει πως την δουλειά έχει αναλάβει η εταιρία Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) και έχει προβλήματα με τον όγκο της παραγωγής.