Το σχέδιο αυτό της Morita με την ονομασία Fire Fighting Concept είναι ο νικητής του διαγωνισμού 2011 IDEA και πήρε το Χρυσό Βραβείο (Gold Award), το υψηλότερο δυνατό βραβείο στην κατηγορία των Εμπορικών και Βιομηχανικών προϊόντων…

Τι είναι το Fire Fighting Concept;

Λοιπόν είναι ένα όχημα που μοιάζει να έχει βγει από anime και η σύλληψη τους έχει σαν απώτερο στόχο τη χρήση σε δασικές πυρκαγιές. Το πρωτότυπο πυροσβεστικό έχει σαν στόχο να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με μεγάλης κλίμακας δασικές πυρκαγιές.

Ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος ‘εχθρός’ με βασικό ζητούμενο την επικοινωνία καθώς αυτές οι πυρκαγίες, όπως δυστυχώς το έχουμε βιώσει, μπορούν εύκολα και άμεσα να αλλάξουν κατεύθυνση. Έτσι το όχημα διαθέτει μια σειρά από προηγμένα συστήματα διαχείρισης δεδομένων και επικοινωνιών ενώ επιπλέον για τη ‘μάχη’ με τις φλόγες χρησιμοποιείται και σύστημα ειδικού αφρού κατάσβεσης – compressed air foam system (CAFS) – που έχει αναπτύξει η εταιρία Morita, αφού σε απομακρυσμένες περιοχές το νερό είναι ζήτημα. Με το CAFS, χρειάζεται μικρή ποσότητα νερού για την κατάσβεση.