Η Sony εξελίσσει έναν σχεδιασμό για το PlayStation Network που αποτελεί μια σοβαρή και ‘έξυπνη’ αναβάθμιση Στόχος της ιαπωνικής εταιρίας να μετασχηματίσει το online περιβάλλον σε ένα πιο εικονοποιημένο layout – στο στιλ του Steam.

Πολλοί από τους PSN users βλέπουν το σημερινό PSN ως υπερβολικά text heavy και τώρα η Sony δοκιμάζει έναν νέο σχεδιασμό που μειώνει τα αντικείμενα στην οθόνη όπως λένε τις τελευταίες ημέρες πηγές που είναι κοντά στη διαδικασία και έχουν δε το νέο look. Το αποκαλούν “an aesthetic layout with logically marked sections and rolodex lists”, κάτι που σημαίνει πως αισθητικά είναι μια πιο… αέρινη εκδοχή τους σημερινού PSN.

Το αναβαθμισμένο PSN έχει και νέα μέθοδο live search με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται όσο οι χρήστες πληκτρολογούν τους χαρακτήρες αντί να είναι σε ξεχωριστή text-entry σελίδα.

Το τμήμα των ταινιών έχει ανακατασκευαστεί και μοιάζε με τύπου IMDB βάση δεδομένων ενώ όταν επιλέγεις ταινία βασικά στοιχεία εμφανίζονται στα δεξιά της οθόνης όπως οι πρωταγωνιστές. Κάνοντας επιλογή θα κατευθυνθείς στο σελίδα του καλλιτέχνη με όλες τις ταινίες.

Με τον ίδιο τρόπο αναζήτησης λειτουργούν και τα παιχνίδια, με είδος, εκδότη, developer και τα λοιπά ενώ η Sony ετοιμάζει και το ‘deals of the week’ τμήμα με ειδικές τιμές.

Φαίνεται πως θα φύγει και το μπλε χρώμα από το σημερινό skin και θα υπάρχουν φωτεινά χρώματα με μαύρο background.

Ενδεχομένως για τη Sony είναι και μέρος της online προεργασίες για το PlayStation 4 ή 3.5 που ακούμε πως ετοιμάζεται για παραγωγή σε λίγον καιρό…