Είναι σε μεγάλο πόλεμο αυτή τη στιγμή η βιομηχανία των τηλεοράσεων με ενεργό και παθητικό 3D TV…

Τι γίνεται όμως με το 3D χωρίς γυαλιά; Μέχρι στιγμής η “autostereoscopic” τηλεόραση δεν αποδίδει εικόνα που να είναι άξιος αντίπαλος. Ακόμη και η Toshiba που πιέζει την κατάσταση, έχει μεν υποσχεθεί τις χωρίς γυαλιά 3D TV το 2012, αλλά φαίνεται και σαν ένας τρόπος να ‘πιάσει’ τα φώτα των media.

Τώρα η Panasonic δίνει τη δική της πρόβλεψη και ισχυρίζεται πως θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια μέχρι να υπάρξει μια δική της auto-stereoscopic 3D τηλεόραση στην αγορά.

Μιλώντας  στο Intellect Consumer Electronics 2011 show, ο marketing manager της Panasonic, κος Andrew Denham εξηγεί πως: “Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Η φυσική της τεχνολογίας είναι το ζήτημα – δεν μπορείς να φτάσεις εκεί χωρίς να μειώσεις την ποιότητα της 2D εμπειρίας σήμερα.”

Η δε Philips έχει μιλήσει για auto-stereoscopic τηλεόραση το 2013, με τεχνολογία μικροφακών (lenticular) το παλεύει η Toshiba, αλλά η Panasonic δεν θα πάει σε αυτή την τεχνολογία αφού με τις χωρίς γυαλιά 3D οθόνες – στο Nintendo 3DS στο HTC Evo 3D, χρειάζεται ένα ‘καλό σημείο’ για να μπορείς να δεις και η εικόνα είναι πολύ χειρότερη από την κλασική 40άρα tv Full HD.

Όπως λέει η Denham. “Δεν θα το λύσουμε με lenticular οθόνες. Σε πέντε χρόνια θα δούμε μια χωρίς γυαλιά 3D TV στην καταναλωτική αγορά.”

Ο ίδιος κύριος θεωρεί μια τέτοια εξέλιξη δεν δημιουργεί στη σημερινή αγορά πρόβλημα αφού όσο δημιουργεί η βιομηχανία του κινηματογράφου τέτοιες τέτοιες ταινίες ανεβαίνει και η αγορά.

Την ίδια άποψη έχει και η Sony που έχει ήδη δείξει και τη δική της λύση.

Η περίπτωση του αυγού και της κότας…