Η Volkswagen βγάζει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του επερχόμενου Beetle, του επανασχεδιασμένου μοντέλου που έκανε το ντεμπούτο του στην Σαγκάη και θα βγει στις αγορές το φθινόπωρο…

Το νέο Beetle είχε κάνει αρχικά την επανεμφανίστηκε στο 2011 Shanghai Auto Show τον Απρίλιο. Σε σύγκριση με το 1998 ‘New Beetle’, το επανασχεδιασμένο μοντέλο είναι διαφορετικό.

Το χαρακτηριστικό είναι πως το προφίλ συνολικά είναι πιο χαμηλό και το όλο όχημα ‘κάθεται’ χαμηλότερα και έχει στοιχεία έμπνευσης από το 2005 Ragster Concept.

Η σχεδιαστική ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό είχε σαν διευθυντή τον Walter de Silva και τον Klaus Bischoff ενώ συμμετείχαν οι included Marc Lichte (ομάδα εξωτερικής σχεδίασης), Chris Lesmana (εξωτερικό), Nisan Kucam (εξωτερικό), Tomasz Bachorski (εσωτερικό – υπεύθυνος ομάδας), Ingo Brückmann (εσωτερικό), Oona Scheepers (Υπεύθυνη χρώματος και εσωτερικού), Susanne Gerken (Χρώμα και υφές).

Ο κύριος Klaus Bischoff μιλά για μια φιλοσοφία σχεδιασμού καθαρή μ έντονη εικόνα σπορ ενώ οι διαστάσεις το επιβεβαιώνουν: το 2012 New Beetle έχει πλάτος 1,808 χιλιοστά (84 χιλιοστά φαρδύτερο), 1,486 χιλιοστά ύψος (12 χιλιοστά χαμηλότερο) και 4,278 χιλιοστά μήκος (152 χιλιοστά μακρύτερο).

Επιπλέον σχεδιαστικά η όλη νέα φόρμα εστιάζει στη νέα τρίτη κολόνα C-pillar αλλά εσωτερικά το rétro look με το “Beetle box” τα ειδικά όργανα και τις διάφορες πινελιές, πάνε όσο πίσω χρονικά γίνεται.

Στους κινητήρες ο 1.6 TDI φτάνει τα 4.3 λίτρα/100χλμ. και ο 2.0 TDI είναι ιδιαίτερα οικονομικός.

Το Νέο Beetle παγκοσμίως σε 3 επίπεδα εξοπλισμού: “Beetle” (βασική), “Design” (μεσαίο) και “Sport” (η κορυφαία).

Δύο ειδικές εκδόσεις “Black Turbo” και “White Turbo” – βασισμένες στο Beetle Sport 2.0 TSI DSG (147 kW/200 PS) θα υπάρχουν επίσης…




Το εσωτερικό… – δείτε το ντουλαπάκι του συνοδηγού και θυμηθείτε!