Το λανσάρισμα του iOS 5 beta 3 φέρνει μια σειρά από κάποια συμπαθητικά extras. Η νέα έκδοση επιτρέπει σε χρήστες – επιτέλους…- να καθορίσουν έναν custom ήχο για SMS, είτε από τους κλασικούς της Apple και τις presets επιλογές, είτε για custom ήχους. Το χαρακτηριστικό υπάρχει σε όλες πρακτικά τις πλατφόρμες αλλά μέχρι σήμερα όχι για τα iOS.

Επιπλέον οι επιλογές τοποθεσίας (Location rights), έχουν περισσότερες επιλογές και υψηλότερη προτεραιότητα με τη νέα επιλογή ενώ οι χρήστες μπορούν να ‘κλείσουν’ ακόμη και σε επίπεδο OS χαρακτηριστικά που προδίδουν τη θέση των υπηρεσιών – θέση κινητού, diagnostics, και traffic στο Maps. Με άλλα λόγια αν θέλεις, ‘εξαφανίζεσαι’…

Μπορεί δε να ‘κλείσει’ και το iAds ενώ το χαρακτηριστικό Assistive Touch έχει νέο control panel για να έχεις πρόσβαση σε κάθε λειτουργία χωρίς να πιέζεται το home button ή να πηγαίνεις στο settings. Αν δε χτυπήσεις μια ρυθμιζόμενη ‘hot corner’ βγαίνει ένα υψηλής αντίθεσης ασπρόμαυρο interface για λειτουργίες όπως φωνή ή και με κούνημα της συσκευής.

Μπορείς δε και να κλείσεις το voice call roaming ξεχωριστά από τα data για όσους θέλουν πρόσβαση στο Internet αλλά χωρίς κόστος κλήσης.

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν direct link στο iTunes Store από την music app όταν κάνεις browsing, μεταφορά όλων των βίντεο στην Videos app, αλλά και ανίχνευση cookie deletion και πιο προηγμένο μενού στον Safari. Υπάρχει και νέο mailbox μέσα στο Mail για το desktop ή τον server. Η Apple λέει πως είναι κοντά στη διάθεση της τελικής διάθεση.