Η κυρία του ZDnet, η Mary Jo Foley αναφέρει μια φήμη: η Microsoft μπορεί να be προσπαθεί να ρίξει από το εργαστήριο στην αγορά τα Windows 8 μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Θεωρεί πως είναι εφικτό και όχι τρελό. Εμείς συμφωνούμε και όχι μόνο το θεωρούμε πολύ πιθανό αλλά σχεδόν σίγουρα.

Γιατί; Μα γιατί η λογική λέει πως το λειτουργικό σύστημα είναι πιθανό να εμφανιστεί για την περίοδο των γιορτών του 2012. Η εκτίμηση δεν προέρχεται από τις (εσωτερικές) γνώσεις αλλά από το ότι κανείς γνωρίζει τα της ιστορίας των κινήσεων της εταιρία. Άρα παρουσίαση άνοιξη του 2012 για τα Windows 8 και στην αγορά άμεσα για tablet και στη συνέχεια τα PC.

Ο βασικός λόγος για την επίσπευση είναι πως η εταιρία ΠΡΕΠΕΙ να κάνει την κίνηση της στα tablet και χωρίς τα Windows 8 αυτό δεν γίνεται.

Ο κος Steven Sinofksy, ένα στέλεχος της Microsoft υπεύθυνο για τα Windows, είναι στη συγκεκριμένη βιομηχανία από τα άτομα που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα χρονοδιαγράμματα – ενώ και η Microsoft έχει ξεπεράσει το κλασικό της… “ετοιμάζω ένα εκατομμύριο πράγματα και στην αγορά δεν βγάζω τίποτα.”

Θα έχουμε καλύτερη εικόνα των Windows 8 όταν η Microsoft έχει το BUILD conference τον Σεπτέμβριο. Τότε η εταιρία θα έχει λογικά κάποιο preview ή έκδοση beta του νέου OS και χρονοδιάγραμμα.

Τι καλό θα έχει μια… καταπληκτική έκδοση των Windows 8; για εμάς μια ακόμη και επιλογή και για την αγορά ανταγωνισμό και καλύτερες τιμές/χαρακτηριστικά…