Aρχιτέκτονες: Schweger Associated Architects

Τοποθεσία: Ντουμπάϊ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Επιφάνεια: 1.400.000 τ.μ
Φωτογραφίες και Renderings: Courtesy of Schweger Associated Architects

Και όμως, παρά την κρίση το δημιούργημα της Schweger Associated Architects, το Dubai Pearl συνεχίζει. Τα θεμέλια, τα υπόγεια και οι κάτω όροφοι για τους τέσσερις πύργους που σχηματίζουν το κεντρικό τμήμα της πρώτης φάσης (Phase 1) της κατασκευής είναι τώρα ολοκληρωμένο

Συνολικά 3.5 εκατομμύρια ανθρωποώρες έχουν μέχρι σήμερα δαπανηθεί από την αρχή και 60.000 κυβικά μέτρα από τσιμέντο έχουν πέσει σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευές που έχουν αναπτυχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι κατασκευάζοντες το έργο έχουν ολοκληρώσει τα μέχρι στιγμής έργα χωρίς, όπως λένε, εργατικά ατυχήματα. Σχεδιασμένο από την Schweger Associated Architects της Γερμανίας για το Pearl Dubai FZ LLC, ένα κονσόρτσιουμ επενδυτών με ηγέτες το Abu Dhabi Al Fahim Group, είναι ένα έργο από αυτά που φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο έλξης για τα Εμιράτα. Μια ‘πόλη μέσα στην πόλη’ και ένα μείγμα από high-end κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχείο, γραφείο και χώρους πολιτισμού, θα περιλαμβάνει ακόμη και ένα θέατρο με 1.800 θέσεις ενώ θα είναι και η έδρα του Dubai International Film Festival.

Ο κός Abdul Majeed Ismail Al Fahim, Πρόεδρος του Pearl Dubai FZ LLC, σχολίασε πως ήδη έχουν πουληθεί 500 οικιστικοί χώροι που είναι 95% των αρχικών μονάδων που έχουν διαθετεί στην αγορά σε άτομα 40 εθνικοτήτων.”

Η πρώτη φάση (Phase 1) αναμένουν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2013.”

Η σύγχρονη Αίγυπτος σε εξέλιξη…