Για όσους δεν έχουν γνώση της διαδικασίας του car sharing, η ιδέα δεν είναι ακριβώς νέα καθώς Zipcar εδώ και μια δεκαετία κυριαρχεί στην αγορά…

Και από ηλεκτρικά οχήματα; Λίγο ή πολύ το ίδιο concept απλά είναι πιο πολύ της… μόδας με το Car2Go να είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια και να λειτουργεί στο San Diego των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με το Zipcar, το μοντέλο του Car2Go φαίνεται πιο απλό και δεν απαιτεί από τα μέλη του να παραλαμβάνουν και να αφήνουν στο ίδιο σημείο τα αυτοκίνητα τους όπως το Zipcar.

Με το Car2Go τα μέλη μπορούν να νοικιάσουν οχήματα με το λεπτό χωρίς κρατήσεις και να αφήνουν τα οχήματα σε διάφορα διαμορφωμένα σημεία σε όλη την πόλη.

Είναι μια συνεργασία της εταιρίας ECOtality με την Car2Go και ήδη στην αμερικανική πόλη εγκαθιστούν 1.000 δημόσια σημεία για φόρτιση με την ονομασία publicly Blink.

Αυτό δεν θα δίνει μόνο σταθμούς φόρτισης για τα μέλη του Car2Go αλλά τα σημεία θα συλλέγουν δεδομένα. Έτσι θα αναλύεται και η συμπεριφορά των οδηγών EV οχημάτων και θα μπορέσει να αποφασιστεί και το που θα στηθούν κανονικά ‘πρατήρια’ ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Car2go στο San Diego σχεδιάζεται να ξεκινήσει στο 4ο τρίμηνο του 2011 με 300 ηλεκτρικά SmartFortwo που μπορούν να ταξιδέψουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Στην Ευρώπη παρόμοια υπηρεσία σχεδιάζεται για το Άμστερνταμ φέτος…