Τι θα λέγατε για τη δυνατότητα να βλέπετε τις ταινίες Blu-ray σας από οπουδήποτε; Και όπου υπάρχει και υπηρεσία cloud; Μήπως αυτό είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά απαγορευτικό λόγω του κόστους του DRM; Όπως λένε οι υπεύθυνοι των εταιριών της 20th Century Fox και όχι μόνο, αυτό θα το πετύχει η τεχνολογία UltraViolet που – επιτέλους…- έρχεται και μπορεί να ‘σώσει’ ή να εκτοξεύσει τα δισκάκια blu-ray.

Οι πρώτες συσκευές με συμβατότητα με την τεχνολογία UltraViolet αναμένονται το φθινόπωρο. Είναι μια λειτουργία που ετοιμάζει η συμμαχία με την ονομασία Digital Entertainment Content Ecosystem και έχει αρχίσει η αδειοδότηση από τον Οκτώβρη.

Τι σημαίνουν αυτά; αν ένας καταναλωτής αγοράσει ένα νέο Blu-ray ή DVD, η τεχνολογία UltraViolet έχει έναν ‘λογαριασμό’ από ψηφιακά δεδομένα για το περιεχόμενο του δίσκου.

Ουσιαστικά ένα ‘ντουλάπι’ με τις ταινίες και όχι μόνο στο cloud και τη δυνατότητα να απολαμβάνει το streaming για μέχρι και 12 συσκευές. Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν δε δικαιώματα ψηφιακά μέχρι και για έξι άτομα στο ίδιο νοικυριό.

Με άλλα λόγια αγοράζεις το δισκάκι με την ταινία, το έχεις κρατημένο και μέχρι και έξι άτομα μπορούν να κατεβάσουν χωρίς επιπλέον κόστος το περιεχόμενο σε PC, smartphone κ.ο.κ.

Τα περισσότερα στούντιο υποστηρίζουν την τεχνολογία Ultraviolet με την εξαίρεση της Disney ενώ σιγή επικρατεί στο στρατόπεδο της Apple.