H επόμενη Sony full επαγγελματική μηχανή θα έχει και Ηλεκτρονικό Εικονοσκόπιο EVF και την τεχνολογία ‘καθρέπτη’ σύμφωνα με τον Yasuyuki Nagata του Sony Imaging Division…

Το στέλεχος της ιαπωνικής εταιρίας είπε πως η Sony “σκέφτεται σοβαρά μια επαγγελματικού επιπέδου SLT μηχανή”, αλλά η “εταιρία θα ακούσει τι θέλουν οι πελάτες πριν αποκαλύψει το επόμενο βήμα της…”

Ο Nagata μίλησε στο TechRadar στη Αθήνα για τις Alpha 77, Alpha 65, NEX-5N και NEX-7 και τα σχόλια του ακολούθησαν κάτι που “…χάθηκε στη μετάφραση” από αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Sony Europe, Fujio Nishida και φάνηκε να μιλά για full-frame μηχανή.

Για την ώρα η Sony δεν έχει πει τίποτα για την αντικαταστάτρια της full-frame DSLR της, της Alpha 900 που είναι μαζί μας από την Σεπτέμβριο του 2008. Η Sony τώρα όμως έχει μόνο σε APS-C φορμά και 24.3 εκατομμύρια pixel μοντέλα και μάλλον είναι θέμα χρόνου μέχρι ‘κάτι’ να διαδεχθεί την 24.6Mp Alpha 900.

Αν η εταιρία χρησιμοποιήσει την τεχνολογία translucent mirror θα είναι η πρώτη full-frame κάμερα με ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο – electronic viewfinder (EVF) βήμα τόλμης αλλά και σιγουριάς για τη Sony που είναι στην αιχμή της εξέλιξης των EVF.

Ουσιαστικά αυτές οι μηχανές ΔΕΝ είναι SLR αφού δεν έχουν καθρέπτη που σηκώνεται από τη διαδρομή του φωτός για να βγει η φωτογραφία. Οι Sony SLT (single lens translucent) κάμερες έχουν έναν σταθερό ημι-διαφανή καθρέπτη από όπου περνά το 70% του φωτός για τον αισθητήρα και το 30% πάει στο σύστημα με το auto focus.

Τι κάνουν οι Sony SLT; ταχύτερο auto focus και καλύτερο βίντεο…