Ο κύριος Artur Nishimoto, τελειόφοιτος στο Πανεπιστήμιο του Illinois και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Electronic Visualization Laboratory, έχει δημιουργήσει αυτό που θα δείτε στο βίντεο…

Είναι ένα μοναδικό RTS παιχνίδι που έχει σαν σκηνικό του το σύμπαν του Star Wars. Ονομάζεται Fleet Commander, και είναι ένα τακτικό παιχνίδι διαστημικής μάχης που αρχικά δούλευει σε μια 52άρα TacTile multi-touch οθόνη αλλά έχει μετατραπεί για να δουλεύει σε ένα multi-user παιχνίδι σε μια ευρειά περιοχή LCD touch τοίχου.

Ο Nishimoto ξεκίνησε το 2009 τη δουλειά του για λόγους έρευνας και αρχικά το παιχνίδι ονομάζονταν Planetary Defender, αλλά ο Nishimoto αργότερα εστίασε σε τμήματα μάχης στόλου και το άλλαξε σε Fleet Commander.

Μια τεράστια επιφάνεια διαχείρισης ‘μάχης’ με εντολές, φωνητικές λειτουργίες και κάποια στιγμή θέμα το Star Wars που εφαρμόστηκε στο Fleet Commander “για πλάκα,” όπως είπε ο Nishimoto.

Το παιχνίδι έχει τα iconic Star Wars πλο΄α, ήχους και μουσική αλλά και εκτός τα δημιουργήματα του της Lucasfilm και Lucasarts, σειρά μαχητικών που έχουν σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Nishimoto με τη χρήση του Βlender, του Photoshop ακόμη και του Paint.

Το 2010, ξεκίνησε η προσαρμογή του Fleet Commander στην multi-touch ευρεία και με ανάλυση 8160 x 2304 pixel LCD οθόνη.

Αν και το σίγουρο είναι πως μια έκδοση του Fleet Commander για tablet φαίνεται λογική φαντάζεστε νομίζουμε τη χρήση σε στρατιωτικές εφαρμογές ή ψυχαγωγία.

Δείτε τα βίντεο…