Η Ubisoftπ πιστεύει πως το Nintendo Wii U θα οδηγήσει στο να εμφανιστούν νωρίτερα κονσόλες όπως το επόμενο PS4 και το νέο Xbox. Και δεν έχει άδικο…

Η σοβαρή παρουσία της Ubisoft από την πρώτη ημέρα παρουσίασης του Wii το 2006 έχει βοηθήσει να περάσει από χρόνια επιτυχίας στην αγορά η κονσόλα, ενώ ο CEO της εταιρίας, κος Yves Guillemot ελπίζει πως θα επαναλάβει αυτή την επιτυχία υποστηρίζοντας το Wii U στο λανσάρισμα της όπως είπε σε συνέντευξη στο CEO Gamasutra.

Είναι ενδιαφέρον πως Guillemot λοιπόν πιστεύει πως Sony και Microsoft είχαν ελπίσει πως θα μπορούν να περιμένουν μέχρι και το 2014 για να λανσάρουν τις νέες κονσόλες του – εκμεταλευόμενες και τα χαμηλότερα κοστολόγια αλλά και το ότι το κοινό δεν ‘καιγόταν’ για νέα μηχανάκια, αλλά το Wii U θα τους αναγκάσει να κινηθούν νωρίτερα.

Ο κος Guillemot πιστεύει λοιπόν πως το Wii U θα πιέσει Sony και Microsoft να επιταχύνουν, ήδη μάθαμε για πρώτες κινήσεις των δύο εταιριών και μάλλον η άνοιξη του 2013 είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την Sony τουλάχιστον: “I think [the Wii U is] sending the message that the new transition is going to happen – and we’re going to have new machines coming soon,” είπε ο CEO της γαλλικής εταιρίας που σημαίνει πως το επόμενο μηχάνημα Wii κατά τη γνώμη του είναι ο ‘λαγός’ που θα σπρώξει την αγορά.

Όσο για το ερώτημα αν η Ubisoft θα υποστηρίξει τα συστήματα αυτά, η εταιρία λέει πως φυσικά και ναι, αν και πολλά από τα κέρδη της εταιρίας έρχονται από ‘απλά’ casual παιχνίδια όπως τα Dance Central και Raving Rabbids για το Wii.

Ο Γάλλος γκουρού υποσχέθηκε πολλά περισσότερα παιχνίδια υψηλής ευκρίνειας φέτος και του χρόνου με μια ισορροπία στα κοστολόγια. Το Just Dance είπε ο Guillemot πως είχε κόστος το 1/10 του “Assassin’s Creed” και μίλησε για ισορροπία που εξασφαλίζει το επιθυμητό: κέρδη.