Η HDR-CX700V είναι εδώ και μέσα στο καλοκαίρι είναι η Sony top-of-the-line καταναλωτική κάμερα. Ναι, είναι το ‘μηχανάκι αναμνήσεων’ του καλοκαιριού…

Είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να εγγράψει 1920 x 1080 HD βίντεο στα 60p, και η HDR-CX700 έχει παρακαλώ 96GB εσωτερικής μνήμης flash memory και δυνατότητα να αποθηκεύσει και σε Memory Stick Duo/SD θύρα για κάρτες μνήμης.

Στα υπόλοιπα… highlights έχουμε και έναν εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών φακό 10x, ένα οπτικό ζουμ με Sony G-series ποιότητα, που σημαίνει την υψηλότερη δυνατή.

Με μάξιμουμ ευρυγώνιου τα 26.3mm – εξαιρετικά χρήσιμο, πιστέψτε μας σε κάθε γύρισμα ενώ με αντάπτορα ‘ανοίγει’ και άλλο. Τι άλλο σε αυτό το διαμάντι; ενσωματωμένο GPS receiver για geo-tagging ενώ το μέγα ατού όλων των νέων Sony είναι αυτή η εκπληκτική γενιά αισθητήρων για γύρισμα με χαμηλό φωτισμό που ευτυχώς βρίσκουμε σε μηχανήματα κάθε είδους της εταιρίας…

Σε low-light συνθήκες λοιπόν, ο CX700V έχει έναν μεγάλο 1/2.88 ιντσών CMOS αισθητήρα με οπίσθιο φωτισμό που τοποθετεί κυκλώματα στο πίσω του τσιπ για να μπλοκάρει το εισερχόμενο φως.

Τι κάνει όλα αυτό το tech… οπλοστάσιο για τον βιντεολήπτη; Δίνει στη Sony σε τεστ όπως του Wired τον λιγότερο θόρυβο από κάθε μοντέλο σε συνθήκες όπως φως κεριού. Ζεστή, φυσική εικόνα ενώ η CX700 είχε και εξαιρετική δυναμική κλίμακα με κοντράστ στα όρια.

Σε ένα, νυχτερινό παιχνίδι μπάσκετ για παράδειγμα όπως στη δοκιμή, το 10x οπτικό ζουμ χαρίζει κινηματογραφικές εικόνες και 5.1 ήχο ενώ και η οθόνη 3” αφής είναι ικανή να βοηθήσει σε εικόνα 60p λήψης ή και 24p HD. Για τους… purists υπάρχει και η επιλογή της χρήσης του Cinema tone με έλεγχο χειροκίνητη της εστίασης όπως και white balance, ίριδα και διάφραγμα.

Επιπλέον και 12MP φωτό είναι στο μενού. Τι έχουμε συνολικά; Μηχανάκι ένα βήμα πριν από μια pro λύση που παρέχει ακόμη και touch tracking focus…