To Android software είχε αυξητικές τάσεις στο μερίδιο του στην αγορά των tablet με μια αύξηση Χ10 στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 και κέρδη σε σχέση με το μερίδιο αγορά του iPad, όπως λέει η εταιρία αναλύσεων Strategy Analytics.

Οι συσκευές Android είχαν το 22% της παγκόσμιας αγοράς στο τρίμηνο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2010 από το μόλις 2.3% που είχαν στο προηγούμενο τρίμηνο του 2010 όπως λέει η εταιρία αναλύσεων από τη Βοστώνη.

Τα νούμερα αυτά ουσιαστικά θέτουν το πόσο γρήγορα έχει υποστεί ‘διάβρωση’ το στρατόπεδο της Apple που πούλησε βέβαια 14.8 εκατομμύρια μονάδες από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι το ν Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, αλλά είχε μόλις τον ανταγωνισμό λίγων μοντέλων και ‘παλιά’ λειτουργικά Android.

Μια αγορά που μόλις μπούμε στον Σεπτέμβριο και έρθουν ‘μεγάλα’ όπλα από 1η κατηγορίας εταιρίες όπως τα Sony tablets αλλά και μοντέλα των Motorola, Samsung, Amazon μεταξύ άλλων και θα ‘εκτοξευτεί’ αλλά και θα έχει το μοντέλο της Apple με ψαλιδισμένη ηγεσία όπως ήδη έχει συμβεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011 όπως προβλέπει η Strategy Analytics.

“Αν με ρωτήσετε σε δύο χρόνια η Apple θα έχει λιγότερο από το 50% της παγκόσμιας αγοράς tablet,” λέει αναλυτής της εταιρίας.

Η άλλη εταιρία ερευνών ISuppli, μέλος της IHS Inc., προβλέπει 57 εκατομμύρια να πωλούνται σε όλο τον κόσμο φέτος και 171 εκατομμύρια το 2014.

Άλλη αναφορά της εταιρίας Canalys που μεταφέρει το Bloomberg, έδειξε πως το Android έγινε το best-seller λειτουργικό σύστημα για το περασμένο τρίμηνο για smartphones ξεπερνώντας τις Nokia Oyj και iOS πλατφόρμες.