Όπως ισχυρίζεται η Intel τουλάχιστον και με βάση μερικά slides που ‘ξέθαψε’ το Donanimhaber.com…

Τα slide αυτά δείχνουν τις επιδόσεις των επερχόμενων Sandy Bridge-E επεξεργαστών και για την ακρίβεια της ναυαρχίδας τους, του Core i7-3960X Extreme Edition.

Σε γενικές γραμμές και με βάση αυτό το επίσημο ‘κανάλι’ ο νέος Sandy Bridge-Ε είναι 47% ταχύτερος σε σύγκριση με τον σημερινό κορυφαίο επεξεργαστή, τον Core i7-990X Extreme Edition.

Ο δε Core i7-3960X Extreme Edition είναι η κορυφαία ‘πρόταση’ της Intel στην επερχόμενη σειρά των Sandy Bridge-E CPU και υποστηρίζει την θύρα LGA2011.

Είναι ένας επεξεργαστής με έξι πυρήνες που χρονίζονται στα 3.3GHz με Turbo Boost μέχρι και στα 3.9GHz, ενώ υπάρχουν και 12 thread με HyperThreading αλλά και συνολικά 15MB μνήμης L3 cache.

Στις δοκιμές φαίνεται να υπάρχουν ενδιαφέρουσες μετρήσεις με τα Cinebench 11.5, 3DMark 11, Sisoft Sandra και άλλα να συμπεριλαμβάνονται.

Όπως σημειώθηκε το επερχόμενο, για το socket LGA2011, Core i7-3960X EE μοντέλο είναι 47.25% ταχύτερο σε μέσο όρο όταν θα βρει απέναντι τον σημερινό επεηεργαστή με socket LGA1366 Core i7-990X EE CPU.

Στα slides της η Intel λέει πως η βελτίωση στις επιδόσεις έρχονται από το 33% υψηλότερου bandwidth μνήμης για το τετραπλού καναλιού DDR3 αλλά και από νέα AVX set οδηγιών που αναλαμβάνουν τις δύσκολες εργασίες που θα εκτελέσει η CPU.

Όσο για το πότε, οι φήμες λένε για λανσάρισμα της Sandy Bridge-E σειράς, αργά τον Οκτώβρη, νωρίς τον Νοέμβρη.

Εμείς τα… ‘λεφτά μας’ τα βάζουμε στον Οκτώβρη.

Δείτε όλα τα slides εδώ.